İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ELEKTRONİK HUKUK BİLGİ SİSTEMİ DEVREYE GİRDİ

Bilindiği gibi birkaç yıldır Dünya Bankası desteğinde Ermenistan’da “Hukuk Reform Programı” sürdürülmekte. Bu program çerçevesindeMahkeme binaları onarılmakta, davalar filme kaydedilmekte.

Bu kez, gene bu program çerçevesinde Ermenistan hükümeti kararıyla, Ermenistan Hukuk Bilgi Sistemi (EHBS) devreye girdi. 330.000 dolarlık bir bütçeyle gerçerkleşen bu sistemle ermenistan Hukuk Mevzuatı, artık herkes için ulaşılabilir olacak. Sistemin açılış etkinliğine Adalet Bakanı Danit Harutyunyan ve Dünya Bankası Ermenistan temsilcisi Roger Robenson katıldılar. R. Robenson, EHBS’yle hukuk sisteminin daaha şeffaf hale dönüştüğünü belirtirken, Harutyunyan 30.000’den fazla Hükümet, Parlamento, müsteşarlıklar, yerel yönetimler, Anayasa Mahkemesi kararları vb. yer aldığı ınternet sayfasında, yakın gelelekte, Yargıtay’ın da kararlarının yer alacağını belirtti.

Yargı Reformu Programı ofisi Md. Artur Tunyan, sayfanın ücretsşz olduğunu ve yakın gelecekte, aynı bilgileri içeren, cüzzi bir ücretle satılacak CD-ROM’u da kullanıcılara sunacaklarını ifade etti. EHBS’nin internet adresi www.arlis.am veya www.laws.am’dir.

Dün aynı zamanda Adalet bakanlığı internet sayfasının Ermenice versiyonu da devreye girdi. Adalet Bakanlığı internet sayfası www.justice.am’dir.

Marieta Makaryan

Yorumlar kapatıldı.