İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrikhane aleyhine imza kampanyası

Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikalar ve Kamu Çalışanları Vakfı tarafından Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda İstanbul’da bulunan Patrikhane’nin Yunanistan’a taşınması için bir imza kampanyası başlatıldı.

Hakan Firik

NTV-MSNBC

Güncelleme: 12:10 15 Aralık 2005 Perşembe

EDREMİT – Edremit Cumhuriyet Meydanında bir stant kuran Türk Eğitim Sen 2 No’lu Edremit Şubesi ve diğer sendikalar, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Gün boyu Edremit’te imza toplayan Sendika yetkilileri, patrikhanenin Kadıköy Kaymakamlığı himayesi altında küçük bir din kurumu olması gerekirken, Türkiye’ye hükmeder bir konumda olduğunu ileri sürdüler.

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Edremit Şube Başkanı Mahmut Çabuk, “Her fırsatta Türk milleti zayıf düşse ortaya çıkarak entrikalar çevirmeye başlamışlardır. Günümüzde de aynı şekilde biz AB’ye girmek için uğraşıyoruz. Fakat bizi bu şekilde almıyorlar. Ne yapıyorlar kimliğimizi tamamen yok edip. Bizi ondan sonra almak istiyorlar. Bunlardan bir tanesi patrikhane. Bunu organize edenlerin başında Patrikhane geliyor. Siz bütün örflerinizi, adetlerinizi, kültürünüzü, geleneklerinizi hatta tüm inançlarınızı terk edeceksiniz ondan sonra AB’ye girebilirsiniz diyorlar. Nasıl ki Vatikan bir Hıristiyan merkezi ise İstanbul’da aynı şekilde Patrikhane tarafından empoze edilmek isteniyor” dedi.

Çabuk, imza kampanyasındaki amaçlarının patrikhanenin Türkiye dışına çıkartılarak Yunanistan’a taşınması olduğunu bildirdi.

Yorumlar kapatıldı.