İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa´nın Türkiye´yi parçalama isteği ve Orhan Pamuk

Hasan Demir

Türklerin bir milyon 500 bin Ermeni”yi kesip 30 bin Kürdü katlettiğini iddia eden Orhan Pamuk şu günlerde Avrupa”da el üstünde tutuluyor ve o, “Ermeni ve Kürtlerin kesildiğinin rahatça söylenmediği bir ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum!” gibi laflar etmeyi sürdürüyor.

Yani artık iyice anlaşıldı ki, Orhan Pamuk iflah olmaz bir Hakk ve hakikat düşmanıdır, şifa bulması imkânsız hâle gelmiştir.

Hani adam, “Bir de yirminci kattan düşen herkes ölür diyorlar. Ben de düştüm ve işte şu anda 6”ncı kata kadar geldim ve hâlâ ölmedim” diyorsa, kimsenin o adama anlatacağı bir şey kalmamıştır. Peki niye? Çünkü söylenenin etkisi karşıdakinin anlama kapasitesi kadardır da, ondan… Geçtiğimiz Kasım ayının son haftasında Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen, “Türk-Ermeni İlişkilerinin Gelişimi ve 1915 Olayları” isimli uluslar arası sempozyumda konuşan İsviçreli Parlamenter Albert Houriet gözümüzün içine baka baka Pamuk”un o çok övdüğü Avrupa”yı bakınız nasıl anlatmıştı:

“- Ermeni soykırımı yasası ülkem İsviçre”de kabul edilince üzüldüm. Bu bir haksızlıktı. Bu haksızlığı İsviçre”deki gazete ve televizyonlarda dile getirmek için çabaladım ama gazeteler ve televizyonlar beni konuşturmadı!”

İşte gerçek budur…Bir gerçek daha var ki, Türkiye lehindeki düşüncelerinden dolayı İsviçreli parlamentere kendi ülkesindeki medya kapılarını kapalı tutarken, Türkiye”deki medyada bir iki istisna dışında bu önemli konuşmayı haber yapmadı.

Avrupa hiçbir tarihî belgeye dayanmadan ve üstelik Türkiye”nin kendisini savunmasına izin vermeden, arşivlere bakma lüzumu bile hissetmeden parlamentolarında Türklerin Ermenileri kestiğine dair kararlar alır, ama bunun ilmî ve tarihi bir hata olduğunu dile getiren kendi ülke parlamenterlerine bile gazete ve televizyonlarda söz hakkı tanımaz, tanımıyorlar. Bu durumu içine sindiremeyen İsviçreli Parlamenter Houriet 24 Kasınm 2005 günü Ankara”da, “Ülkem adına siz Türklerden özür diliyorum” demiş ve eklemişti:

“- Haberiniz olsun, Avrupa sizi parçalamak istiyor!”

Şükür, bizim Avrupa”nın bizi parçalamak istediğinden haberimiz var. Bundan haberi olmayanlar Orhan Pamuk gibiler maalesef. Tabii bu benim iyi niyetim. Yani yazdıklarına bakarak anlama kapasitelerinde de zafiyet vardır, diye düşünüyorum. Yok Orhan Pamuk ve versiyonlarının İsveçli parlamenterin dile getirdiği o “Avrupa”nın Türkiye”yi parçalama” istediği”nden haberleri varsa ve bile bile bu oyuna âlet oluyorlarsa işte buna hiç tahammül edemem, edemeyiz…

Türkiye”de yaşayan, Türkçe yazan Türkiyeli(!) gazete ve televizyonlarda boy gösterip kütüphanemde 15 bin kitabım var, diye övünen bir insanın, “Soykırımın rahatça tartışılmadığı bir ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum” demesi, diyebilmesi ve Türkiye”yi, “Tarihi belgeler kesin olarak gösteriyor ki Türkler soykırım yapmamıştır” demenin yasak ve suç olduğu emperyalistlikleri tescilli dünkü müstevlilerine şikâyet etmesi normal bir aklın kabul edebileceği bir hadise midir? İnsan “kullanıldığını” hissetmez mi? Sen belki hakaret ettiğin tarih ve o tarihle övünen milletine acımıyor olabilirsin amma bu millet öyle bir millettir ki, yediği ekmeğine rağmen kendine ihanet eden öz (ve üvey) evlatlarına bile merhamet gösterir ve zaten düştüğü çukurların sebebi de işte bu merhameti yüzündendir…

Orhan Bey, bak İsviçreli parlamenter neler diyor:

“- 30 senedir ülkenize gelip gidiyorum. 90 yıl önce yaşanmış olaylar Avrrupa”da yeniden gündeme getiriliyor. Bu konuda suçlu olan Ermenilerdir. Türkiye”nin suçu yoktur. Ben Avrupa”dan çekiniyorum. Bugün bu olmamış Ermeni soykırımını kabul etmeniz durumunda yarın size Kürt soykırımını da tanıyın diyeceklerdir. Avrupa”nın kabul etmenizi istediği her talep, her iddia Atatürk ideallerinden biraz daha uzaklaşmanıza sebep olacaktır. Avrupa genç Kemalist Türkiye”den korkuyor. Avrupa sizi parçalamak istiyor. Biliyor ki birliğe girerseniz Türkiye Avrupa”nın en büyük ülkesi olacak.”

Yaa…

İşte bu adam, İsviçreli Parlamenter Albert Houriet Avrupa”da konuşturulmuyor ey Pamuk! Ama sen ağzına geleni söylüyorsun, sonra tutuyor, konuşturulmuyorum diye çığlık atıyorsun ve kendi parlamenterini Avrupa”da konuşturmayan Batılılar tutuyor Türkiye”de senin avukatın kesiliyor… İnsan hiç mi merak etmez bunun hikmeti ve sebebi nedir diye!..

Olmamış bir soykırımı olmuştur dediğin için savcılıkta ifade vermen istendiği bir “Türkiye”de yaşamak utanç verici bir durum” da, Houriet”in ifadeleri ile, “Avrupa”nın Türkiye”yi parçalama isteğine” Orhan Pamuk olarak âlet olmak şahsınız için gurur verici bir şey mi!..

Yani olabilir tabii, hani söyleyin de, bilelim dedik…

Sahi bir ara bu tür katliamların Arz-ı Mev”ud için gerekli ve faydalı olduğu yolunda laflar söylediğin falan da yazılmıştı yabancı basında, sonsa suspus oldun…

Hayırdır, Sabataist ağabeylerin kulağını mı çektiler?…

Yorumlar kapatıldı.