İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tek kimlik Türklüğüm

Ömer BİLGE / LEFKOŞA

Politikacılar Türkiye’nin altını üstünü, kimliğini tartışmamalı. Alt-üst kimlik diye raflara dizemezsiniz. Tek bir kimlik vardır o da Türk kimliğidir. Bununla da gurur duyuyorum.

AKP grubu içinde partisine yönelik sert eleştirileri ile gündeme gelen AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da gündeme getirdiği alt-üst kimlik konusunda, ‘Alt üst kimlik diye raflara dizemezsiniz, tek bir kimlik vardır o da Türk kimliğidir. Bununla da gurur duyuyorum’ dedi. Çömez, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın, ‘Hangi partiden teklif aldı onu açıklasın’ sözlerine ise, ‘Evet teklif aldım, halktan aldım, bu nedenle milletvekiliyim’ karşılığını verdi.

ALKIŞLANDI

AKP parti meclisinde yaptığı sert eleştiriler ile gündeme gelen Çömez dün KKTC’nin Kıbrıs Uluslararası Üniversitesi’nde ‘Ermeni soykırımı’ konulu bir konferansa katıldı. Konferansta öğrencilere Ermeni soykırımı iddialarına yönelik araştırmalarını anlatan Çömez, Türkiye’de alt üst kimlik sıralamasının yapılamayacağını savundu. Çömez, ‘Politikacılar Türkiye’nin altını üstünü kimliğini tartışmamalı. Anlamsız bir tartışma. Benim alt üst kimliğim yok bir tek Türk kimliğim var onunla da gurur duyuyorum’ dedi. Çömez’in bu sözleri üniversite öğrencilerinden büyük alkış aldı.

Çömez, Ermeni soykırımı ile ilgili araştırma sonuçlarını bir çok kesime gönderdiğini de belirterek, ‘Bir üniversitesi öğretim görevlisi rüyalarını Başbakanlığa gönderiyor işleme alınıyor. Benim Türkiye’nin kaderiyle ilgili raporlarım işleme alınmıyor. Buna isyan ettim. Tartışmanın temeli buradan başladı’ diye konuştu.

Kürtlere alt kimlik denilmesine karşı çıkan AKP milletvekili, ‘Kürtlere alt kimlik derseniz, Kırmançiler ve Zazalar da ‘Biz de onun altıyız’ der. Bunun sonu yok. Bir çadır gibi Türkiye’nin elbisesi vardır. Bu çadır Türk kimliğidir, altı üstü olmaz’ dedi.

HALKTAN TEKLİF

Çömez, AKP grubu içinde yaptığı özeleştiri nedeniyle büyük destek aldığını savundu ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın bir partiden teklif aldığı yönündeki sözlerine ise şu karşılığı verdi: ‘Evet ben bir partiden teklif aldım. O da halktır. Beni milletvekili yaptı. Yolsuzlukları araştırmam ve durdurmam için beni görevlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile şu ana kadar görüşmedim. Ama yarın (bugün) grup toplantısında karşılaşacağım.’

Yorumlar kapatıldı.