İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK HAZRETLERİ BAŞARILI BİR AMELİYAT GEÇİRDİ

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 3 Aralık 2005, Cumartesi, saat 08:00 ile 09:45 arası, Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’nde bir dizi küçük ameliyat geçirdi.

Ameliyatlara, Hastane Başhekimi Op. Dr. Arman Çakır’ın nezaretinde, Prof. Dr. Tarık Esen, Doç. Dr. Ufuk Talu, Op. Dr. Mirican Miroğlu, Op. Dr. Aret Çerçi Özkan, Op. Dr. Sevan Sıvacıoğlu ve anestezist Dr. Armenak Aslan’dan oluşan bir grup uzman doktor katıldılar.

Önce, 2 Şubat 2005 tarihindeki kazadan sonra sağ bacağına yerleştirilen metal çubuğun ve vidaların çıkarıldı. Patrik Hazretleri’nin sık sık şişerek boğazının iltihaplanmasına neden olan burun konkaları radyofrekansla küçültüldüler. Son olarak da Patrik Hazretlerinin gözkapaklarındaki, sağ ve sol kolaltlarındaki akrokordon (Molluscum pendilum) denilen deri çıkıntıları koterizasyon denilen teknikle alındılar.

Patrik Hazretleri’ne hastanede annesi Mari Mutafyan ve Yerid grubundan Arden Yanar refakat ettiler. Ziyaret kabul edilmeyeceği önceden ilan edilmiş olmasına rağmen, yoğun bir ziyaretçi akını yaşandı. Patrik Hazretlerinin odasının bulunduğu koridor, hastane yöneticilerinin gelen çiçek ve bitkilerle bir bahçeye dönüştü.

Patrik Hazretleri, 4 Kasım 2005, Pazar, saat 10:00’da, tekerlekli sandalyeyle hastanenin Surp Pırgiç Şapeli’ne geçti. Ameliyatlar başarıyla tamamlandığı için Allah’a hamd eden Patrik Hazretleri, özveriyle hizmet eden cerrahlar, doktorlar, hasta bakıcılar, sağlık personeli ve hastane yöneticilerinin sağlığı, mutluluğu ve esenliği için dua etti.

Patrik Hazretleri, 4 Kasım 2005, Pazar, saat 17:30’da son sağlık kontrolünden geçtikten sonra, saat 18:00’de hastaneden taburcu edildi.

Doç. Dr. Ufuk Talu, Patrik Hazretlerinin üç hafta boyunca ameliyatla ayağına yüklenemeyeceğini, tam iyileşmenin ise altı hafta süreceğini belirtti.


Not: Hyetert ekibi olarak kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz

Yorumlar kapatıldı.