İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kaçaznuni´nin `Türklerin üzerine sürüldük´ itirafında bulunduğu kitap yayınlandı

Ankara – Ermenistan’ın ilk Başbakanı Ovanes Kaçaznuni’nin, iddialara konu dönemde yaşanan olaylarda “suçlu olduklarını” itiraf ettiği “Taşnak Partisi’nin Yapacağı Birşey Yok” adlı kitap yayınlandı. İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, kitabın “tanktan ve toptan daha güçlü bir silah” olduğunu söyledi.

Perinçek, parti genel merkezinde partisinin desteğinde yayına hazırlanan, Ermenistan’ın ilk başbakanı ve Taşnak Partisi Lideri Ovanes Kaçaznuni’nin parti konferansına sunduğu rapordan oluşan “Taşnak Partisi’nin Yapacağı Birşey Yok” adlı kitabı tanıttı.

Ermeni arşivinden bir belge sunduklarını, Ermenistan’ın ilk başbakanın sunduğu resmi raporu dünyanın önüne belge olarak koyduklarını kaydeden Perinçek, bundan başka bir belgeye ihtiyaç bulunmadığını ifade etti. Perinçek, “Soykırıma uğradığını iddia eden Ermenilerin başbakanı (Suçlu biziz, büyük devletlerin emperyalist emellerine alet olduk, komşumuz olan Türklerin üzerine sürüldük, bunun sonucunda hem komşu halklara büyük felaketler getirdik, hem de Ermenilerin yaşadığı topraklarda mahvına sebep olduk. Bu nedenle Taşnak Partisi’nin yapacağı birşey yok) diyor. Bu bir itirafnamedir” diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek’in Moskova’daki Lenin Kütüphanesi’nde raporun Rusça yazımına ulaştığını belirten Perinçek, partisinin desteğindeki bir proje kapsamında Ermeni kaynaklarından alınmış 6 kitabın yayınlanacağını, önümüzdeki günlerde Ermeni subay ve komutanların yazdığı raporları içeren bir kitabın daha yayına gireceğini söyledi.

Perinçek, Ermeni tarihçilerin yanı sıra İngilizler’ce hazırlanan Mavi Kitap’taki yalanlara karşı Sovyetler’in yazdığı “Kızıl Kitab”ı yayınlayacaklarını ifade ederek, “7 kitap Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Ermenice ve Rusça olarak 6 dilde yayınlanacak. Yurtdışında sempozyumlar yapacağız. Her yeri Lozan yapacağız. Ermeni soykırımı yalanını Ermeni kaynaklarıyla çürüteceğiz ve göstereceğiz” dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.