İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD´de yine Ermeni tasarısı

ABD’de iki senatör, Başkan George Bush’u, Amerikan dış politikasında sözde Ermeni soykırımı da dahil, Amerikan arşivlerinde kayıtlı insan hakları, etnik temizlik ve soykırım konularında gerekli anlayış ve duyarlılığı yansıtmaya çağıranbir tasarıyı Senato’ya sundu.

Bağlayıcı özelliği bulunmayan karar tasarısı, Cumhuriyetçi Parti Nevada Senatörü John Ensing ile Demokrat Parti Illinois Senatörü Richard Durbin tarafından senatoya sunuldu.

Tasarıda, ABD Başkanı, Amerikan dış politikasında, ABD’deki arşivlerde belgelendiği söylenen sözde

Ermeni soykırımı da dahil, ”insan hakları, etnik temizlik ve soykırım konularında gerekli anlayış ve duyarlılığı” yansıtmaya çağrılıyor. Karar tasarısı, önce Senato Dışilişkiler Komitesi’nde görüşülecek. Burada kabul edilirse Senato gündemine getirilmesi söz konusu olacak.

ABD Temsilciler Meclisi’ne de benzer yönde iki tasarı bu yaz sunulmuş ve Temsilciler Meclisi’nin Uluslararası İlişkiler Komitesi, sözde Ermeni soykırımını tanıyan iki ayrı tasarıyı eylül ayında kabul etmişti.

Temsilciler Meclisi’nin tasarıları meclis Genel Kurulu’na getirmesi, Temsilciler Meclisi Başkanı Dennis Hastert’ın tasarrufunda bulunuyor. Hastert gündeme alırsa tasarılar Genel Kurul’da oylanacak.Washington’daki gözlemcilere göre, Genel Kurul’da ele alınması durumunda sözde Ermeni soykırımını tanıyan tasarıların kabul edilmesi yüksek ihtimal olarak görülüyor.

Yorumlar kapatıldı.