İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Milliyet: Okur görüşleri

Taner Akçam’ın açıklaması

Ermeni konferansı haberleri gündemden düşmüyor.

Milliyet’te 9 Kasım tarihli haberde Los Angeles Başkonsolosu Engin Ansay’ın “Osmanlı Ermenileri Üzerine Üç Türk Görüşü” adlı foruma katılan akademisyenlere yönelik suçlamaları yer alıyordu.

Haber, “Taner Akçam’a resmi suçlama” başlığıyla kullanılmış. Akçam’la birlikte Fatma Müge Göcek ve Elif Şafak’ın bildiri sunduğu toplantı hakkında Los Angeles DHA muhabiri Alper Nakri’ye konuşan Başkonsolos Engin Ansay, “Akçam’ın katıldığı toplantılar için 5 – 7 bin dolar aldığını tespit ettiklerini” öne sürüyor.

Haberde “suçlanan” tarafların görüşlerine yer verilmemişti.

ABD’de Minnesota Üniversitesi Tarih Bölümünde çalışan Prof. Taner Akçam’dan e – mail aldık.

Açıklaması şöyle:

“Ermeni sorunu konusunda ‘resmi görüş’ anlayışına karşı çıkan eleştirel aydınlara yönelik ilkel saldırılardan birisi daha maalesef gazetenizde 9 Kasım günü, “Taner Akçam’a resmi suçlama” başlıklı bir yazıyla tekrar edilmiş, şahsıma, Fatma Müge Göcek ve Elif Şafak’a yönelik asılsız ve terbiye sınırlarını zorlayan bazı iddialarda bulunulmuştur. Los Angeles Konsolosu Engin Ansay, beni ve arkadaşlarımı ‘sözde akademisyen’ olarak suçlamış, ‘para ve şöhret için’ bu toplantılara katıldığımız ve Taner Akçam’ın toplantı başına 5-7 bin dolar aldığını tespit ettiklerini iddia etmiştir. Her biri önde gelen Amerikan üniversitelerinde görev yapan bizlerin akademisyen olup olmadığımız konsolosların fetva alanına girmez. Amerika’da üniversitelerde, kime hangi toplantıda ne kadar para ödendiği, sorulduğu zaman cevaplanacak bir husustur. Bunun keşfedilecek bir tarafı yoktur.”

Yorumlar kapatıldı.