İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye üzerine sigorta oyunu

Erzurum – Birinci Dünya Harbinde Ermeni Çetecilerin Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, “Ermeni soykırımı iddiaları için yeni bir hukuk oyunu oynuyorlar” dedi.

Eğilmez, Fransız sigorta şirketinin, sözde soykırıma uğrayanların torunları olduğu iddia edilen 5 bin kişiye, 17 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etmesine tepki gösterildiğini belirterek, bunun üzerine şirketin 2 Kasım’da bir bildiri yayınlamak zorunda kaldığını anlattı.

Yayınlanan bildiride, yalnızca ödenmemiş hayat sigortası anlaşmaları hakkındaki zorunlulukların yerine getirildiği ve olaylar hakkında siyasi veya tarihi bir tavır benimsenmediği ifade edildiğini kaydeden Eğilmez, Fransa’nın geçmişten beri Ermenilerin hamisi olması nedeniyle, bir Fransız şirketi olan sigorta şirketinin Ermenilere tazminat ödemesinin rastlantı olmadığını ifade etti.

UAP adlı Fransız şirketinin, 1922’de Ermenilerin soykırıma uğradıklarını kabul ettiğini açıkladığını ve bunu bir yazı ile Fransız Dışişlerine bildirdiğini hatırlatan, Eğilmez, “1996 yılında, sigorta şirketi UAP’dan yaşam poliçelerini satın alır. Böylece dolaylı olarak sigorta şirketi, UAP’ın kararı olan sözde Ermeni soykırımını kabul etmiş olur. Ama burada dikkati çeken husus, sigorta şirketinin 9 sene boyunca hiçbir Ermeniye tazminat ödemesi yapmamış olmasıdır” diye konuştu.

AB müzakereleri sürecinde de Türkiye’nin sözde Ermeni soykırımını tanımasının isteneceğini anlatan Eğilimez, “Tazminatların ödenmesi konusu ile soykırımın tanınması istenmesi aynı dönemlere gelmesi rastlandı değildir. Bunun anlamı; şimdiye kadar somut olarak ispatlanamayan sözde soykırım iddialarının, bir hukuk oyunu ile ispatlanmaya çalışılmasıdır” diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.