İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’dan dostluk sitesi

Sefa KAPLAN

Ermenistan’ın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan The Center for Puplic Dialogue and Development (CPDD) bünyesinde, Avrupa Birliği’nin, ABD’nin ve İngiltere’nin desteğiyle European New Neighbors Policy (Avrupa Yeni Komşuluk Politikaları – ENP) çerçevesinde bir internet sitesi kuruldu. www.newneigbors.am adresinden İngilizce olarak yayın yapan sitede Türkiye, Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan’la ilgili bilgiler ve haberler yer alıyor.

Sitenin temel amacının ‘diğerini dinlemek ve anlamak’ olduğunu belirten site yöneticisi Lilit Bleyan, Kafkasya barışının en önemli aktörünün Türkiye olduğunu vurgulayarak, sitenin, Ermenistan-Türkiye ilişkisinin bugünü ve geleceği üzerinde görüş belirtmek isteyen herkese açık olduğunu söyledi. Bleyan, sitede bu konuda pek çok makale yer aldığını ama kendilerinin özellikle Türkiye’den katkı beklediklerini ifade ederek, Ermeni okuyucuların Türk yazarların görüşlerini aracısız okumalarının önemli olduğunu ifade etti. Bleyan şunları söyledi:

‘En büyük umudumuz herhangi bir nefret duygusu taşımadan iyi komşuluk ilişkileri ve iyi iletişim kurabilmektir. Türkiye ve Ermenistan’ın böyle bir işbirliğine ihtiyacı var. Biz bir sivil toplum kuruluşu olarak karşılıklı güven ortamının oluşmasi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bunun için sınırların kapalı olmaması gerekir. Biz iki ülke arasında trenlerin gidip geldiğini, Ermeni ve Türk işadamlarının birlikte çalıştığını ve iki ülkenin ekonomi, eğitim ve kültür alanlarında işbirliği yaptığını görmek istiyoruz.’

Yorumlar kapatıldı.