İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KARADENİZ HAVZASI SORUNLARI VE GENÇLİĞİN ROLÜ

Ermeni Atlantik Birliği (EAB), Açık Toplum Enstitüsü ve NATO İlgili Projeler bölümünün sponsorluğunda “Karadeniz Bölgesinde Sorunlar-olanaklar ve Bölgede gençliğin rolü”, “Karadeniz bölgesinde istikrarın temini işinde gençliğin olanakları” uluslararası seminerini gerçekleştirdi.

EAB Md. Tevan Boğosyan seminerin düzenledikleri 3. seminer olduğunu ifade etti ve bu yıl etkinliğe Karadenize kıyısı olan ve çevre ülkelerden 20 gencin katıldığını söyledi.

EAB’nin düzenlediği çalışmalarla Ermenistan’da mümkün olduğunca NATO ve çalışmalarına ilişkin bilgi vermek, üye diğer ülkelere ise Ermeni bakış açısını anlatmak olduğunu söyleyen EAB Md. Boğosyan, böylece gençlerin kendilerini ilgilendiren birçok soruya yanıt bulduklarını kaydetti.

Seminerin ilk gününde EAB eşbaşkanı Nikolay Hovannisyan, Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Hra. Taşçıyan ve milletvekili Mher Şahkeltyan da hazır bulundular.

Boğosyan Azg muhabirine yaptığı açıklamada seminerin “Karadeniz Gençlik Ağı”nın oluşumuna da zemin hazırlayacağını ve buna ilişkin bir proje sunulduğunu belirtti.

Seminer çerçevesinde gençler Dzidzernakabert, Eçmiadzin, Zvartnots’u ziyaret ettiler, Ermenistan’ın tarih ve kültürüne ilişkin bilgi edindiler.

Tamar Minasyan

Yorumlar kapatıldı.