İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

IRAK ERMENİLERİ YARDIM FONUNUN VATANSEVER GİRİŞİMİ

ABD’den Sarkis Tersakyan, Haçik Canoyan ve Sarkis Derameryan tarafından kurulan Irak Ermenilerine Yardım Fonu’nun amacı Irak’tan göç etmek isteyen Iraklı Ermenileri Ermenistan’a yerleşmeye teşvik etmek

Şu günlerde Ermenistan’da bulunan Fon kurucu başkanı Tersakyan’la yaptığımız görüşmede, Fon’nun geleneksel partilerin desteğini aldığını, dolayısıyla yönetim kurulunda geleneksel Taşaksutyun ve Ramkavar partileri yanısıra partisizlerin de temsil edildiğini kaydetti.

Bu durumun çalışmalara güveni artırdığını da kaydeden Tersakyan, başlandışta internetle yaptıkları çağrıya Irak’ta internete erişim konusunda sorunlar olduğundan yeterli başvuruyu alamadıklarını, daha sonra şahsi ilişkilerle yaptıkları bilgilendirme çalışmaları sonrasında 48 aileden başvuru aldıklarını belirtti. Küçüğkten başlayarak önce toplam 17 kişiden oluşan 4 aileyi Ermenistan’a nakleden Fon, şahiı başına bir yıl için 1000 dolar masraf bütçesine sahip. Bu meblağ içinde Suriyede Konaklama, nakil ve Ermenistan’da bir yıllık kalma (konaklama toplam masrafın %40’nı oluşturmakta) dahildir.

Göç edenlerin iş ve çocuklarını eğitim sorunlarının öncelikli problemler olduğunu kaydeden Tersakyan, çocukların eğitim masraflarını Amerikan Ermeni Kongresi’nin üstlendiğini kaydederken, iş konusunda gelenlerin yetenekli zanaatkarlar olduklarını dolayısıyla iş bulmakta zorlanmayacaklarının umut edildiğini ifade etti.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.