İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PAPAZLAR KAFA TUTTU

AB’den aldığı desteğe ABD güdümü de eklenince iyice küstahlaşıp 10 Kasım günü İstanbul’da Patrik toplantısı yapmaya kalkan Bartholomeos, halkın tepkisi karşısında geri adım atmak zorunda kaldı. Ancak toplantının iptaline rağmen 4 Patrik’le görüşmekten de geri kalmadı.

TARİH OLARAK 10 KASIM’I SEÇEN KÜSTAH FENER SAKİNİ

Bartholomeos ikinci defa şeriat mahkemesi kurdu

Mustafa Kemal Atatürk’ten intikam alma peşinde koşan Fener Rum Patrikhanesi Patriği Bartholomeos, dün patrikhanede yine şeriat mahkemesi toplamaya kalkıştı. Bartholomeos, Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki başpiskoposluk sorununu çözmek amacıyla İstanbul’a çağırdığı metropolitleri kabul etti. Omorfo (Güzelyurt) Metropoliti Neofitos, Cikko Metropoliti Nikiforos, Trimitunda Metropoliti Vasilio ve Kitiu Metropoliti Hrisostomos, saat 11.00 sıralarında Fener Rum Patrikhanesi’ne geldi. Patrikhane bahçesindeki Aya Yorgi Katedrali’ne geçerek dua eden metropolitler, daha sonra Bartholomeos ile görüşmek üzere patriklik binasına girdiler.

BAŞPİSKOPOS SEÇİMİ

Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki 9 metropoliti temsilen Fener Rum Patrikhanesi’ne geldikleri bildirilen 4 metropolitin, kilisenin aldığı uzlaşma kararını Bartholomeos’a açıkladıkları belirtildi. Söz konusu kararın ise ‘’uzun süredir hasta olan Başpiskopos Hrisostomos’un Paskalya’dan sonra onurlu bir şekilde görevinden azledilerek, başpiskoposluk seçimi yapılması olduğu’’ kaydedildi. Bu arada Bartholomeos ile görüşmeye gelenlerden Cikko Metropoliti Nikiforos’un, yeni başpiskopos olarak seçilmesinin beklendiği bildirildi. Öte yandan Patrik Bartholomeos, metropolitlere daveti, Başpiskopos Hrisostomos’un hastalığı nedeniyle Rum kilisesinde uzun zamandır devam eden ve Rum metropolitler arasında görüş ayrılığına neden olan başpiskopos seçimlerine ilişkin yapmıştı.

“Papaza direnmeyenleri kınıyoruz”

Patrikhane önünde düzenlenen eyleme çok sayıda vatandaş katıldı. “Patrikhane Yunanistan’a”, “KKTC sonsuza kadar yaşayacak” sloganlarının atıldığı protestoyu Yunanlı gazeteciler de yakından takip etti.

“Mİllİ Güç Platformu” üyeleri, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un şeriat mahkemesi kurmasını protesto etti. Sabah saatlerinde patrikhanenin önünde toplanan çok sayıda vatandaş, Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05’te saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşı’nı söyleyen grup adına, Milli Güç Platformu Başkanı Kemal Kerinçsiz açıklama yaptı. Kerinçsiz, Atatürk’ün ölüm yıldönümünü yaşayamadıklarını kaydederek, “Papaza direnemeyen yetkilileri şiddetle kınıyoruz” dedi.

İKİNCİ VATİKAN OLUŞTURULUYOR

Patrikhane’nin yasallaşarak Vatikan tipi yeni bir devlet kurma gayreti içinde olduğunu belirten Kerinçsiz, Patrikhane’de bu toplantının yapılmasına izin veren hükümet yetkililerinin Atatürk’ün kemiklerini sızlattığını söyledi. Platform olarak 10 gün önce “Patrikhane’nin Yunanistan’a taşınması” için bir imza kampanyası başlattıklarını anımsatan Kemal Kerinçsiz, “Lozan’ı ihlal eden Patrikhane’nin burada kalmasını istemiyoruz. Patrikhane Yunanistan’a taşınsın” dedi.

Yorumlar kapatıldı.