İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Üçlü İtilaf´ın ihaneti bir kez daha zapta geçti!!!

Tarih: 09.11.2005 Saat: 03:47 Gönderen: admin

Başlattığımızın tabii ki arkasını getireceğiz (Fikri takipten taviz yok. Hedef gösterilsek de, karalansak da)… Evet, Ermeni lobisinin düzenlediği foruma katılan üç Türk biliminsanından (Taner Akçam, Fatma Müge Göçek ve Elif Şafak) oluşan “Üçlü İtilaf”ın üyeleri, Türkiye aleyhine söylemediklerini bırakmayıp, sözde soykırımcıların ekmeğine yine bol bol yağ sürdüler. JÖNTÜRK’ün gölgesinde yapılan forumda “Üçlü İtilaf” üyeleri, Türkiye’nin sözde soykırımı 2015 yılına kadar mutlaka tanıyacağını söylediler. İşte detaylar:

California Los Angeles Üniversitesi’nde (UCLA) geçen pazar Ermeni lobisinin önde gelen isimlerinden Richard Hovannisian’ın organizatörlüğünde gerçekleştirilen “Three Turkish Voices on the Ottoman Armenians” (Osmanlı Ermenileri üzerine üç Türk’ün görüşü) adlı forum, kelimenin tam anlamıyla sözde soykırım isterisinin nüksettiği bir platform işlevindeydi.

Forumun organizatörü Hovannisian, “Üçlü İtillaf” üyeleri söz almadan önce yaptığı giriş konuşmasında, forumla ilgili olarak UCLA”daki Türk Öğrenci Derneği’nin “Bu foruma Türkiye’den karşıt görüşte biri çağrılsın” şeklindeki önerisini reddettiğini belirterek, “Türk hükümetinin ve onun destekçilerinin görüşlerini biliyoruz. Burada bunu dinlemek zorunda değiliz” diye konuştu.

Daha sonra salonu dolduran 500 Ermeni’ye karşı “Üçlü İtilaf”ın üyeleri tek tek söz alıp görüşlerini açıkladılar. Şaibeli ve de karanlık geçmişi ile bilinen Taner Akçam, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili belgelerin yalnızca Osmanlı arşivlerinde olduğunu, ancak bunların da Türkiye tarafından tahrif edildiğini söyledi.

Arizona Üniversitesi öğretim üyelerinden ve aynı zamanda Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Turkish Daily News gazetesi yazarlarından romancı Elif Şafak da, sözde Ermeni soykırımı iddialıran duyduğu ilgiyi, “Yapılanlar Ermeni ailelerin kollektif hafızasında nesilden nesile geçerek tazeliğini koruyor. Oysa, Türkiye’de aileler bu konuya ilgisiz” diyerek özetledi.

Şafak ayrıca, foruma katıldığı için eleştirildiğini ve hainlikle suçlandığını da belirtti.

Michigan Üniversitesi öğretim üyelerinden Fatma Müge Göçek ise, özetle şunları söyledi:

“Türkiye, Ermeni soykırımını tanıyacak. Benim isteğim bunun 2015 yılından önce olması. ”

Forumda en çok konuşulan konulardan biri de kuşkusuz JÖNTÜRK’tü… Konuşmacılar, katılımcılar, Ermeni basını, sık sık JÖNTÜRK’ün “Üçlü İtilaf” haberine gönderme yaptılar (Olumlu anlamda değil tabii ki)…

İşte böyle… “Üçlü İtilfaf”ın ihaneti, 6 Kasım 2005 tarihinde Los Angeles’ta bir kez daha zapta geçti…

Yorumlar kapatıldı.