İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KADERİN KARA KÖPEĞİ TÜRKÇEDE

Armenian Mirror Spectator haftalık gazetesi 29 Ekim sayısında Peter Balakian’ın Amerika’da 23. baskısını yapan “Kaderin kara köpeği” başlıklı eserinin Türçe olarak Belge Uluslararası Yayıncılık tarafından Istanbul’da yayımlandığını bildirmekte.

Eleştirmenlerin övgüsünü kazanan, “New York Times”ın önemli kitaplar safında “Publishers Weekly” haftalık gazetesinin “gözalıcı bir şairin elinden bir nesir başyapıt” olarak bahsettiği kitap, Ermeni geçmişini keşfeden bir Amerikalı gence ilişkin.

1997 yılında ilk olarak ABD’de yayımlanan eser Almanca, Hollandaca, Yunanca ve Ermenice’ye de çevrildi.

Peter Balakian’ın Colgate univ.’de öğretim üyesi olduğunu ve 5 şiir kitabı sahibi olduğunu, bunlardan sonuncusunun “Haziran Ağacı” ve ayrıca belgesel roman olarak “Yanan Dicle” eserinin sahibi olduğunu kaydedelim.

Belge Yayınları Yayın yönetmeni Ragıp Zarakolu, yayımladığı ‘sakıncalı’ kitaplarla tanınmakta olup, yayımladıkları eserlerden ötürü rahmetli eşi Ayşe Nur Zarakolu’yla beraber birçok defalar hapse mahkum olmuştur. Belge yayınlarının son dönemde yayımladığı eserler arasında; Britanyalı Ermeni yazar Corc Cerecyan’ın “Gerçeklik bizi Kurtaracak”, Kanadalı Ermeni yazar Dora Sakayan’ın “Dr. haçeryan’ın Güncesi” gibi eserler yer almakta.

H.Dz.

Yorumlar kapatıldı.