İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniciler Prof. Dr. Ataöv´e de itiraz edebilecekler mi?

Arslan TEKİN

Birinci Dünya Savaşı”nda Türklere karşı 200 bin Ermeni”nin savaştığı ortaya çıktı. Bilgi, Prof. Dr. Türkkaya Ataöv”dan geldi… Ermeniciler artık Prof. Dr. Ataöv”e de inanmazlarsa artık art niyetleri tescillenmiştir. Ermenicilerin hemen hepsi eski Marxist… Prof. Dr. Ataöv de onların yoldaşıydı. Prof. Dr. Ataöv”ü ciddî bir ilim adamı olarak bildim ve bazı çalışmalarımda istifade ettim… Sol kesim bu şahsiyeti çok iyi tanır ve bir çoğu da Siyasal Bilgiler Fakültesi”nde rahle-i tedrisinden geçmiştir.

Ataöv”ü de şimdi “resmî görüş” savunucusu kategorisine sokarlarsa artık söyleyecek sözüm olmaz!
“Türkler Ermenileri kesmiştir” görüşünü Türkiye”de herkese kabul ettirmek için Bilgi, Sabancı ve Boğaziçi üniversitelerinin gafil rektörlerini avlayarak, akılları sıra “bilimsel” sempozyum düzenleyenlerin Ermeni asıllı sözcülerinden, “Zaman” gazetesinin prensi Etyen Mahçupyan, bu sempozyum hakkında üç yazı yazmış ve göz göre yalan söylediği gibi “Müslüman cemaati”n gırtlağından artırdığı paralarla kurulmuş gazetede saldırgan bir üslûpla Türk milletini de tahfif etmişti. Bekledim, kim bu adama cevap verecek?… Yalanı gördükleri hâlde gazetenin yazarlarından ses çıkmadı. E. Mahçupyan ve Türk milletine bühtanı olan herkese son zamanda bence en güzel cevabı o kişinin de hocası olan Prof. Dr. Türkkaya Ataöv vermiştir.

200 bin Ermeni”nin Türklere karşı Müttefik orduları içinde savaştığını Ermeniler iki raporda belirtiyorlar. Ermeniler, Lozan Antlaşması”nın ABD hükûmetince reddedilmesini sağlayabilmek için “Lozan Anlaşması ve Kemalist Türkiye” başlıklı bir raporu Washington”da resmî makama sundular. Bu rapor 1924”te de küçük bir kitap olarak yayımlandı.

İkinci belge ise “Lozan Antlaşması, Türkiye ve Ermenistan” başlığını taşıyor ve bu belge de Washington yönetimine takdim edildikten sonra 1926”da kitapçık olarak yayınlanıyor.

Her iki belgede de Ermenilerin 200 binden fazla bir güçle Müttefiklerin yanında Türklere karşı savaştıkları gösteriliyor. (Hürriyet, 31 Ekim 2005.)
Her fırsatta “Türk”ü katil ilân etmek, köşeye sıkıştırmak isteyenler, hocalarının bulduğu belgeler karşısında ne diyecekler, bakalım…

Hele Hrant Dink”e, “Gitme kal n”olur…” turları düzenleyenler, “yalaka” röportajı yapanlar, sevgi mektupları yazanlar Türkleri de düşünecekler mi?

Şimdi herkesin aklına gelebilecek soruyu soralım:
Türk kanı döken 200 bin Ermeni”ye karşı, bir milyon Ermeni”nin tehciri tartışılabilir mi?

(Kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.