İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SHIRAK SHAHRIKIAN’ a Ermenistan Kultur Bakanligindan Odul…

Ermenistan’in baskenti Yerevan’da su siralar Sayat Nova Devlet Halk Sazlari dernegi ve UNIESCO isbirligi ile duzenlenmekte olan “Asughakan Arvesdi Govgasyan Michazkayin Paradon / Caucasian Intenational Festival of the Ashough” adi altindaki uluslararasi festivale davet edilen Istanbul kokenli ermeni sanatci “Shirak Shahrikian” , festival komitesinin elemelerini gectigimiz hafta basari ile gecerek festivale katilmaya hak kazandi.

24 ve 26 ekim tarihleri arasinda duzenlenen festivalde Shirak Shahrikian 24 ekim acilis programinda “Kino Moskva” tiyatrosunda 17.ci sahne numarasi ile sahne aldi. Devlet Halk Sazlari Orkestrasi esliginde Dudugu ile icra ettigi Sayat Nova’ya ait “ Kani vur can im “ ve “ Badkiriked Ghalamov Ghashadz “ parcalari ile Sayat Nova eserlerini en iyi icra eden duduk sanatcisi odulunu almaya hak kazandi.

Ermenistan kulturel sanat cevresinin katiliminin yogun oldugu bu festivalde , izleyici kismindaki sanatcilar boyle basarili bir icranin Istanbul kokenli bir muzisyen tarafindan sunulmasi hem dikkatlerini cekti , hemde uzun uzun alkislarla yeniden istendi.

Program sonunda festival komitesi baskani devlet halk muzigi sanatcisi Prof. Tovmas Boghosian’in elinden plaket ve diplomasini alirken Shahrikian’ in televizyon kameralarina yaptigi konusmasi halkin yogun ilgisini cekti.
Konusmasinda “ Dudugunu bu gibi oduller icin hicbir zaman uflemedigini, millet olarak alabilecegimiz en buyuk odulleri zaten halkimizdan yetismis olan buyuk isimlerin bizlere ozveri ile verdiklerini, bu odulleri verenlerin de Sayat Nova, Komitas, Ashugh Jivan, Kusan Sheram, Kusan Havasi gibi kisiler oldugunu, ve sanatimizi odul almak icin degil bu unutulmaz buyuk isimleri yasatmak icin icra etmek gerektigini, bu amac dogrultusunda da uzerine dusen vazifeyi hem ulkesinde hem de tum dunyada buyuk bir hassasiyetle yapmaya calisacagina dair halki huzurunda soz verdi.”


Shirak Shahrikian basarili muzik gosterisinin ardindan Ermenistan Devlet Televizyon kanalinin C1 tarafindan onumuzdeki ay icinde yayimlanacak olan muzik programinda canli yayina katilmak uzere davet edildi.

Christine Grogorian

Yerevan / Armenia

Yorumlar kapatıldı.