İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

’Ermeni Soykırımı’ konferansının CD’lerine polis el koydu

İngiltere’nin Edinburgh kentinde 24 Ekim Pazartesi günü yapılacak ”1915 Osmanlı-Türk Ermeni Savaş Dönemi Trajedisi” konulu sempozyumda kullanılacak CD ve DVD’lere İngiltere polisi tarafından Stanstead havaalanında el konuldu.

”1915 Osmanlı Türk-Ermeni Savaş Dönemi Trajedisi” konulu sempozyumda gösterilmek amacıyla ASEF (Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Federasyonu) adlı kuruluş tarafından, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu ve Edinburgh Sempozyum Komitesi’ne gönderilen CD ve DVD’lere, polis tarafından bugün saat 12.00’de Stanstead Havaalanı’nda el konulduğu bildirildi.

Emekli Büyükelçi Gündüz Aktan ve Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Norman Stone’un konuşmacı olarak katılacağı, Edinburgh City Hall’de yapılacak, sözde ”Ermeni Soykırımı” konulu sempozyumda kullanılmak üzere ASEF tarafından Edinburgh Sempozyum Komitesi’ne gönderilen ve defalarca TRT kanallarında gösterilmiş olan 4 kasette, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan konferans ve sinevizyon görüntüleriyle Ermenilerin 1915 olayları sırasında katlettikleri Türklerin görüntülerinin bulunduğu bildirildi.

Pazartesi günü Edinburgh’ta yapılacak sempozyumda kullanılacak CD’lere el konulması üzerine, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği yetkilileri harekete geçerek polisten konuyla ilgili bilgi istedi.

İngiliz polisi tarafından verilen yanıtta, UPS kargo şirketiyle gönderilen kasetlerin içeriğine bakıldığı ve incelemenin ardından, sakınca görülmemesi halinde CD ve DVD’lerin ilgililere teslim edileceği bildirildi.

ASEF yöneticisi M. Akif Baransel, CD ve DVD’lerin pazartesi akşamı yapılacak sempozyuma kadar iade edilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Ermeni lobisinin 18 ay süren propaganda faaliyetleri sonucu, 2 Haziran 2005 tarihinde Edinburgh Kent Konseyi, sözde ”Ermeni soykırımı”nı tanıyan bir önergeyi onaylamayı kararlaştırmış, ancak girişimler sonucu bu oylama askıya alınmıştı.

İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu tarafından yürütülen görüşmeler sonucunda Edinburgh Kent Konseyi, Türk Toplumu’nun 1915 olaylarını kendi açısından karşı bir sempozyumla anlatma hakkını kabul etmişti.

Yorumlar kapatıldı.