İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİLERE İLİŞKİN TÜRK BAKIŞ AÇISI

Los Angelos California Üniv.’de (UCLA)den alınan bilgiye göre; 6 Kasım Saat 14-17:30 arasinda Modern Ermeni Tarihi Kürsüsü Bşk. Reacherd Hovannisyan’ın organizatörülüğü ve Yakın Doğu Araştırmaları Grunbaum Merk.nin desteğiyle “Osmanlı Dönemi Ermenilerine ilişkin 3 Türk bakış açısı” başlıklı bir forum gerçekleştirilecek.

Foruma katılan 3 Türk bilim adamı; Minesota Üniv. Tarih Kürsüsünden Taner Akçam “Yeni yorumla Osmanlı Belgeleri”, Arizona üniv. Yakın Doğu Araştırmaları Bl.’nden Elif Şafak “Bellek ve Edebiyat”, Mishigan üniv. Sosyoloji ve Kadın Araştırmaları Bl.’nden Fatma Müge Göçek, son zamanlarda Istanbul’da gerçekleştirilen “Osmanli İmparatorluğunun Yıkım Döneminde Ermeniler” başlıklı konferansa ilişkin bilgi verecek.

Okuyucularımıza T. Akçam’ı tanıtmaya gerek duymuyoruz. Elif Şafak ise, bir diplomat kızı olup, edebiyatçıdır, ingilizce ve Türkçe yazmaktadır. F. Müge Göçek ise Istanbul Konferansı’nın tertipçilerinden olup, Şikago, Arbor ve Salzburg(Avusturya)da Ermeni-Türk konularına ilişkin ortak etkinlikler düzenlemiştir.

H.Dz.

Yorumlar kapatıldı.