İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nobel’i vermediler sözünü geri aldı

İsviçre’de yayınlanan ‘Der Tagesanzeiger’ gazetesine yaptığı ‘Türkiye’de 1 milyon Ermeni, 30 bin de Kürt öldürüldü’ açıklaması nedeniyle Orhan Pamuk’u savunan yazılar yayınlayan Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), yazarın geçen cumartesi CNN Türk’e verdiği röportajda yer alan ‘Soykırım demedim’ şeklindeki sözlerini eleştirdi.

Gazetenin yorum yazısında şöyle denildi:

‘(Pamuk) Şubat ayında İsviçreli Tagesanzeiger gazetesiyle yapılan röportajda kelime kelimesine, ‘Burada 30 bin Kürt öldürdüler. Ve 1 milyon Ermeni. Ve kimse, bunu dile getirmeye cesaret edemiyor’ dedi. (…) Ancak Türkiye’de Pamuk’un, bu açıklamaları Nobel ödülü almak için yaptığı ileri sürüldü.

Şimdi Nobel’in başkasına verilmesinden sonra Pamuk açıklamalarını geri almaya başladı. Geçen cumartesi günü CNN Türk televizyonunda ‘Biz Türkler şu kadar Ermeni öldürdük demedim. Biz Türkler öldürdük demedim. Sadece bir tabuyu yıkmak istedim’ dedi. Pamuk, ‘Janosid ya da soykırım bu kelimelerini’ de kullanmadım dedi. Bu doğru ama, orada kastedilen soykırımdı, başta Türkler olmak üzere herkes bunu böyle anladı.’

Yorumlar kapatıldı.