İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hâkimlerimize saygılıyız…

Hakkı Devrim

Ama bu saygı, onların bazı kararları konusundaki tereddütlerimizi ifadeye engel değil. Yüce yargı makamlarında görevli ustalarını, fazlaca konuştukları için eleştirirken, sıra mahkemesi hâkimleri konusunda susmamızı gerektiren sebepler mi var?

Yok elbette! Bu ihmalin kusuru biz gazetecilere ait; eleştiri deyince siyasetçilerden, bir de birbirimizden gayrı kusurlu aramayışımızla ve elbette bulamayışımızla ilgili bir kusur.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Ermeni meselesinin tartışılacağı konferans hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldı. Hükûmet müsamahalı, Bilgi Üniversitesi yürekli davrandı ve (yargı kararına rağmen) toplantı yapıldı.
Keşke yapılamasaydı, diyene rastlamadık.

Bu arada 4. İdare’nin kararı aleyhine başvurulan Bölge İdare Mahkemesi de 26 eylül günü kararını verdi. Kısaltarak söylersek, 4. İdare’ye özetle, «Senin ne üstüne vazife?» diye sordu bir üst mahkeme. Anladık ki, iptal talebinin kabul edilmesi bile hukuk dışı bir işlemdir.

4. İdare’nin üç üyesinden biri, yani doğru düşüneni (Fethi Sayın) bir üst göreve tayin edilip ayrılmış. Kalanlara (Sadettin Yaman ile Hamit Ali Kandil) selam etmeyecek miyiz?
Mehmet Altan, haber Radikal’den başkasında yoktu, diyor. Ondan gayri bu konuya dönen de yoktu, ben rastlamadım.

(Kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.