İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK HAZRETLERİ ANTALYA VALİSİNİ ZİYARET ETTİ

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 12 Ekim 2005, Çarşamba, saat 11:00’de Antalya Valisi Alâaddin Yüksel’e bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette Patrik Hazretleri, geçen Kurban Bayramı tatilinde Antalya’da meydana gelen yol kazasından hemen sonraki saatlerde gerek Vali Bey’in, gerekse Valilik görevlilerinin gösterdiği yakın ilgi için teşekkür etti. 1 Şubat 2004 tarihinde kırkbeş gençle birlikte Demre’ye giden Patrik Hazretleri, Saklıkent adlı dağlık yöreden dönerken, virajlı yolda binmiş olduğu midibüsün frenlerinin boşalması sonucu dağın yamacına çarpmış, Patrik Hazretleri ve beraberindeki dört kişi ciddi olarak yaralanmışlardı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Vali Alâaddin Yüksel hemen yaralıların durumuyla şahsen ilgilenmiş, gereken her şeyin derhal yapılması için tüm birimlere talimat vermişlerdi.

Vali Alâaddin Bey, Patrik Hazretlerinin nezaketi için teşekkür ederek, gerek kendisinin, gerekse Valilik personelinin sadece görevlerini yaptıklarını ifade etti. Vali Alâaddin Bey, ayrıca, Aksaray Pertevniyal Lisesi mezunu olduğunu ve gençliğinin Kumkapı, Aksaray ve Yenikapı’daki dostlarıyla geçtiğini, Ermeni cemaatinden de birçok dost ve tanıdığı olduğunu belirterek, adlarını yanlışsız söyledi. Vali Bey, Antalya’da faaliyet gösteren Ermeni asıllı iş adamlarının adlarını da zikrederek, bu turistik yöremizde her kesimden insanımızın huzur içinde yaşadığını ve çalıştığını söyledi.

Görüşmenin sonunda Vali Bey, Patrik Hazretleri’ne Antalya hakkındaki bir albümle, Antalya Valiliğinin üzerinde “Sayın Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob’un Antalya Valiliği’ni ziyareti anısına” yazılı plaketini armağan etti. Patrik Hazretleri de Vali Bey’e Arsen Yarman tarafından hazırlanan “Osmanlı Sağlık Hizmetinde Ermeniler ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi” adlı kitabı hediye etti.

Patrik Hazretleri’nin bu ziyaretinde kendisine Kemer Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Anthony Küçükyan refakat etti.

Yorumlar kapatıldı.