İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN´DA KUŞ GRİBİ OLASILIĞI ÇOK AZ

Satılan yerli ve ithal tavuk etinde tehlike yok

Tarım bakanlığı Veterinerlik Bl. Bşk. Grişa Bağyan “ülkede satılan yerli ve ithal edilmiş tavuk etlerinin denetlenmiş olduğunu ve herhangi bir tehlikenin olmadığını” söyledi. Bağyan Kuş gribinin Ekim ayının ilk 10 günü içinde Türkiye’de ortaya çıktığını ve bu süre dahilinde Türkiye’den et ithalatı yapılmamış olduğunu da belirtti.

Kuş gribinin hava, kara ve su yoluyla bulaşabileceğini ve Ermenistan’ın da Türkiye’nin komşusu olarak kuş gribinden etkilenebileceğinin olasılık dahilinde olmakla beraber, vakaların Türkiye’nin batısında kaydedilmesi ve kış aylarının yaklaşmasından ötürü kuşların Ermenistan yönüne değil daha sıcak bölgelere doğru uçacağına dikkati de çekti Bağyan.

Avcılara bu günlerde kuş avından kaçınmaları salık verilirken, Tarım bakanı Davit Lokyan’ın talimatıyla, kuş gribi vakalarının görüldüğü Türkiye, Rusya, Romanya vd. ülkelerden tavuk eti ithalatı yasaklandı.

Ermenistan’daki Tavuk üretim Çiftliklerinde ve yabani kuş mahallerinde enfeksiyonel durum tesbit edilmezken, ülkede tavuk eti kullanımının herhangi bir tehlike arz etmediği vurgulandı.

Yorumlar kapatıldı.