İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİKLİĞİNDEN ARTHUR MANUKYAN’A YARDIM ÇAĞRISI

1) Karen ile Hasmig’in oğlu, 4 Ağustos 1988, Baku-Azerbaycan doğumlu Ermenistan vatandaşı Arthur Aydın Manukyan, 2004 yaz döneminden itibaren şiddetli başağrıları hissetmeye ve epilepsi nöbetleri geçirmeye başlamıştır

2) 18 Ağustos 2005 tarihinde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Radyodiyagnostik bölümünde Prof. Dr. Civan Işlak, Prof. Dr. Naci Koçer ve Doç. Dr. Sait Albayram’dan oluşan uzman ekip tarafından Serebral İntraarteryel DSA işlemine tabi tutulmuştur. Kafatasında moya moya tarzı vaskulite bağlı ilerleyici-tıkayıcı bir hastalık teşhis edilmiş olup, revaskülerizasyona yönelik cerrahi girişimin gerekli olduğu yönünde rapor verilmiştir. 17 yaşındaki hastaya en kısa zamanda müdahale edilmediği takdirde hayatî tehlike söz konusudur.

3) Patrik II. Mesrob Hazretleri, genç hastanın durumunu önce Peder Drtad Uzunyan kanalıyla tetkik etmiş, daha sonra Cerrahpaşa Hastanesiyle irtibata geçmiş, nihayet 3 Ekim 2005 günü genç hasta ve annesiyle Patrikhane’de şahsen görüştükten sonra duruma müdahil olmaya ve ivedilikle yapılması gereken ameliyatın gerçekleşebilmesi için toplumumuzun saygıdeğer üyelerine yardım çağrısında bulunmaya karar vermiştir.

4) Patrik Hazretleri tarafından kurulan ve Arşag Polat, Cezo Taş, Raffi Bilal ve Garbis Delgi’den oluşan Koordinasyon Grubu gelen bağışların listesini hazırlayacak ve haftada bir kez Jamanak, Marmara ve Agos gazeteleri vasıtasıyla halka duyuracaktır.

5) Bağışların, Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin Koçbank No: 11549696 (Topkapı) YTL hesabına yatırılması gerekmektedir. Bu yardım çağrısına uymayı dileyenler, ayrıca doğrudan Patriklik Kayıt Bürosu’na makbuz karşılığında bağışyapabilirler.

Bu tür hayatî yardımlaşma ve dayanışma eylemlerinin inancımızın ve kültürümüzün esasını teşkil ettiğini hatırlatan Patrik Hazretleri, her yaştan herkesi kendi çapınca bu yardım kampanyasına katılmaya teşvik ediyor. 08/10/2005.

Yorumlar kapatıldı.