İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bağış: Türkiye´de Ermenistan´dan gelen 40 bin Ermeni yaşıyor

Başbakan’ın Dış Politika Danışmanı ve İstanbul milletvekili Egemen Bağış, “Türkiye’de, Ermenistan’dan çeşitli yollardan gelmiş olup yaşayan 40 bin Ermeni var” dedi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Aralık ayında yapacağı Avustralya ve Yeni Zelanda resmi ziyaretlerinin hazırlıkları için Avustralya’da bulunan Bağış, gezisinin son durağı Sidney’de dün çeşitli temaslarda bulundu. Dün sabah merkezi Sidney’de bulunan Lowy Institute adlı uluslararası politika düşünce kuruluşunun yöneticileriyle bir araya gelen Bağış, katılımcıların Avrupa Birliği, Kıbrıs ve Irak sorunlarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Bağış, Kıbrıs’ta iki taraf arasında karşılıklı ziyaretlerin başladığını belirterek, “ilk etapta her iki tarafın da üçte ikisi karşı tarafa geçti, gezdi ve evlerine döndü. Herhangi bir kavga, problem olmadı bu ziyaretler sırasında” dedi.

Auburn’da Türklerle buluştu

Bağış, Kıbrıs’ta nasıl bir çözüm olabileceği yolundaki bir soruyu, “ya bu iki ülkeyi ikna edip aynı devlet, aynı ülke ve aynı bayrak altında birleştirelim ya da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin, Genel Sekreter Kofi Annan’ın raporunu yeniden ele almasını sağlayalım” diye yanıtladı. Daha sonra Türk mahallesi olarak bilinen Auburn semtindeki Gelibolu camisinin toplantı odasında Türk vatandaşlarıyla bir araya gelen Bağış, Türkiye’deki son gelişmeler ve AB konusunda bilgi verdi. Bağış, Ermeniler hakkındaki bir soruyu yanıtlarken, şöyle dedi: “Bizim arşivimizi açmamıza rağmen, karşı taraf bunu yapmadı. Bugün Türkiye’de, Ermenistan’dan çeşitli yollardan gelmiş olup yaşayan 40 bin Ermeni var. Bu rakama bizim Ermeni kökenli vatandaşlarımız dahil değil. Ermenilere karşı bir husumetimiz olmadığının en büyük göstergesi çocuklarımızı emanet etmemizdir.” Bağış, bugün Power House müzesini ziyaret edecek ve Türk toplumunun önde gelenleriyle iftar yemeğinde görüşecek.

SIDNEY

Yorumlar kapatıldı.