İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İlk iftarda dinler buluştu

İstanbul’daki ilk iftarlar dini cemaatlerin temsilcilerini bir araya getirdi. Üsküdar’daki iftar vapurunda Yahudi ve Hıristiyan gençlik koroları dinleti sundu. Şişli’de iftara katılan Hahambaşı Haleva dua etti

İSTANBUL – Ramazanın ilk iftarı, İstanbul’da dinler buluşmasına sahne oldu. Üsküdar’da oluşturulan iftar vapuru bu yılın ilk iftarında da binlerce kişiyi ağırladı. Yemek verilmek üzere Üsküdar’a yanaştırılan arabalı vapurun önünde yaklaşık üç saat önceden kuyruklar oluştu. Vapurda yaklaşık 2 bin kişiye yemek verildi.

Üç semavi din bir arada

İftara, Kuzguncuk Kilisesi Papazı Aram Kevork Safaryan, Türkiye Hamambaşılığı Cemaatler Başkanı Anri Abudara ve Üsküdar Müftüsü Mehmet Gök katıldı. İftar sonrası vapurda ‘Birlikte Yaşamak Güzeldir; Üç Semavi Din Bir Arada’ konulu panel düzenlendi. Panelde üç ruhani temsilci ve Kültürlerarası Dialog Platformu Başkanı Prof. Dr. Niyazi Öktem konuştu. Panelden sonra Yahudi Maftirim Korosu, Hıristiyan Gençlik ve Yakarış Korosu müzik dinletisi sundu.

Beyoğlu’ndaki iftarın adresi Taksim Gezi Parkı’ndaki çadırdı. İftar çadırında 1200 porsiyon yemek dağıtıldı.

Şişli Belediyesi’nin Kuştepe girişinde kurduğu iftar çadırı, ramazanın ilk gününde dini cemaat temsilcilerini ağırladı.

İftara, Hahambaşı İzak Haleva, Türkiye Süryani Katolik Patrikvekili Yusuf Sağ, Şişli Müftüsü Recep Öztürk ve Ermeni Patrikhanesi’nden yetkililer ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve vatandaşlar katıldı. Hahambaşı Haleva, “Tanrı’ya duam; ramazan sağlıklı ve neşeyle geçsin. Medeniyetler gökdelenler yapıyor, ama Allah katına erişemiyor. Biz bu çadırlarla gökleri delemiyoruz, ama Allah katına çıkıyoruz” dedi.

Erdoğan, Altındağ’da

İzmir’de ramazanın ilk toplu iftar Sevgi ve Hoşgörü Platformu’nca Karşıyaka Dolmuş Durakları’nda kurulan çadır da verildi. Ankara’da ise Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, iftarını Altındağ’ın Hüseyingazi semtinde Ahmet ve Ayfer Kızılırmak çiftinin evinde açtı.

(aa, dha)

Yorumlar kapatıldı.