İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİĞİ MUSEVÎLERİN YENİ YILINI KUTLADI HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Musevîler Tişri ayına girerken, Türkiye Ermenileri Patriği, Türkiye Musevîleri Hahambaşı Rav İsak Haleva’ya bir iyi dilek mesajı gönderdi.

Mesajında, Tişri ayının ilk iki gününün dinî Yeni Yıl (Roş Ha-Şana) olarak kutlandığını, bunun Tevrat’taki Levililer Kitabı’na göre Anma Günü (Yom Ha-Zikkaron) olduğunu, bu vesileyle ibadette koç boynuzundan yapılan Ha-Şofar adlı doğal borazanın öttürülerek, inananların ruhanî uyanışa davet edildiğini anımsayan Patrik Mesrob II, bu bayram günlerinde duaların ve yaşanan ruhanî coşkunun tüm insanlık için hayırlı olmasını diledi.

Hristiyanlık inancına göre, Mesih’in Kıyamet Günü’nde dönüşü gelecekteki bir gün Yeni Dönem’i başlatmak üzere bu bayramda Ha-Şofar borozanları öttürüldüğünde gerçekleşecek. Bu konuda İncil-i Şerif şöyle diyor: “O zaman İnsanoğlu’nun belirtisi gökte görünecek. Yeryüzündeki bütün halklar ağlayıp dövünecek, İnsanoğlu’nun gökteki bulutlar üzerinde büyük güç ve görkemle geldiğini görecekler. Kendisi, güçlü bir borazan sesiyle meleklerini gönderecek ve onlar, O’nun seçtiklerini, göklerin bir ucundan öbür ucuna kadar dört yelden alıp bir araya toplayacaklar” (Mt. 24:30-31; I. Selanikliler 4:16-18).

Yorumlar kapatıldı.