İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gül: Tam üyelik için gidiyoruz

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Lüksemburg’a gitmeden önce yaptığı açıklamada, tarihi bir noktaya gelindiğini belirterek, Türkiye’nin tam üyelik perspektifi ile Lüksemburg’a gittiğini dile getirdi.

NTV-MSNBC

Güncelleme: 21:46 03 Ekim 2005 PazartesiANKARA – Avrupa Birliği ile çerçeve belgede mutabakat sağlanmasının ardından Lüksemburg’a hareket eden Abdullah Gül, Türkiye’nin tam üyelik dışında bir seçeneği olmadığını söyledi.

Lüksemburg’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye’nin 40 yılı aşkın süredir yönünün Avrupa’da olduğunu ve tek hedefinin tam üyelik olduğunu ifade etti.

‘TÜRKİYE’NİN STATÜSÜ DEĞİŞECEKTİR’

Dışişleri Bakanı Gül, tarihi bir noktaya gelindiğini belirterek, bu günden sonra Türkiye’nin statüsünün değişeceğini söyledi.

‘ÜYELİK İÇİN HER KESİMDEN DESTEK ALDIK’

Gül, bugünlere gelinmesinde herkesin büyük katkıları olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “AB dönem başkanlığı ile son güne kadar yoğun müzakereler devam etti. Sonunda bir uzlaşmaya varıldı. Bugünden sonra Türkiye ve AB yeni bir döneme girmiştir. Türkiye, Avrupa Birliği’nin tek Müslüman üyesi olacaktır.

Türkiye’nin üyeliğini ABD’den Arap ligine kadar herkes desteklemiştir. Bu açıdan Türkiye’nin üyeliği önemlidir.”

Yorumlar kapatıldı.