İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İşbirlikçi rektörü iyi tanıyalım: Tosun Terzioğlu ilim adamı mı?

Arslan Tekin

Taşnak-Hınçak komite reisleri Türk”ü hançerlemeye sonuna kadar varız, diyorlar.

Size bir prgramdan hareketle bir işbirlikçi rektörü tanıtacağım. Önceki gün akşama doğru “NTV” üç kişiyi programa çıkardı. Biri Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, ikincisi Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Prof. Dr. Ülkü Azrak, üçüncüsü Etyen Mahçupyan (galiba onun da “Dr.”si var.) Bu zatlar Oğuz Haksever”in karşısındaydılar. Konuşanların üçü de aynı tornadan… Birbirinden farkı yok… Ülkü Azrak”ı bilmem ama Tosun Terzioğlu ile Etyen Mahçupyan bu “Türkler Ermenileri kesmiştir.” Sempozyumunda zaten işbirlikçi… Öyle bir havada röportaj yapılıyor ki, Türk halkının hissiyatı hiç kaale alınmıyor. Telefonla “Hürriyet”ten Oktay Ekşi, “Milliyet”ten Hasan Cemal, “Sabah”tan Ömer Lütfü Mete tartışmaya telefonla katıldılar. (“Tartışma” fazla iyimser söz… Taşnakçıları haklı çıkarma sohbeti demeliyiz. Ekşi de, Mete de “Sempozyumu karşıyız ama…” diyerek girmişler mahkemenin “haksızlığı”ndan çıkmışlardır. (Mahkeme kararı hakkında fikrimi sonra söyleyeceğim. Bir başka kişinin Prof. Dr. Nur Serter”in görüşleri üzeninde de duracağım.)

***

Etyen Mahçupyan”ı tanıyorsunuz: İflâh olmaz bir Türk muhalifi… İspatlı, tescilli… Ülkü Azrak”ı da eski İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi dekanlığından biliyoruz, onun da geçelim, asıl bilmediğiniz Prof. Dr. Tosun Terzioğlu… Sizin gibi benim de bilgim yok. (Bazı ayrıntılar var tabiî ama girmeyeceğim.) Bu programda söyledikleri bende şu kanaati uyandırmıştır: Tosun Terzioğlu bir “hiç”tir. (Bu hiç tasavvuftaki “hîç” değildir!)

Bu zat Sabancıların bizim sırtımızdan kazandığı parayla kurdukları Sabancı üniversitesinin rektörüdür. Taşnakçı komite reislerinden Berktay”ın hâmisidir. Berktay onun üniversitesinde tarih bölümü başkanıdır. Türk milletini katil, barbar gösterecek sempozyumun düzenlenmesi için bu üniversite, Bilgi ve Boğaziçi üniversiteleriyle işbirlikçilik etmiştir.

Prof. Dr Terzioğlu”nun neden “hiç” olduğunu anlamanız için şu sözleri bile yeter:

“Sempozyumu hiç taralı görmedim. /Fikrini söylemeden nasıl peşin fikirli olunabilir?! Daha fikirlerini söylemediler. Daha konferans başlamadı./ Türkiye”nin arkadan hançerlendiğini düşündürecek başlıklar görmedim. /(Görüşler daha önce açıklamışlar diye sorusuna cevabı:) Korkarım bu görüşler iyi algılanmamış. Bilim bir ideolojinin aracı olmaya başlarsa bilim olmaktan çıkar.”

Türkiye ayağa kalktı… Bunlar ilim adamı, başkaları ilim adamı değil… Kendileri açıklardılar… Konuşmacılar da seçilmiştir, davetliler de… Daha fikirlerini söylemediler, diyor. Taşnakçı komite reislerinin her birinin dili bir karış… Her yerde her fırsatta konuşuyorlar. Gazetelerde dergilerde köşeleri var. Hiçbirin ilimle alâkaları yok… Hemen hepsi Marxist kültürden gelme ve bu kültürün tortularını (ideolojilerini) taşıyorlar. (Terzoğlu”nun hâmisi olduğu Berktay”a sorsun da anlatsın… İnkâr ederse ben delil sunarım.)

***

Daha ileri saatte 20.00 haberlerinde “Eurotürk”te Prof.. Dr. Nur Serter sempozyumla ilgili son gelişmeleri yorumladı. Nur Serter hakkında bu köşede ağır yazılar yazdım. Hataya hata savaba savap… (Dil meselesi notu: Sevap değil, savap) Burada Nur Serter”in bütün sözlerine katılıyorum. Tartışma ilmî olmaktan çıkmıştır. Herkesin fikri önceden biliniyordu ve bu fikirdeki insanlar davet edilmişlerdir. Şunu da söyledi Nur Serter: “İlk defa davetlilerin de seçildi bir konferans duyuyorum!”

Mahkeme kararı meselesine gelince: Mahkemenin iki güzide hâkimi kanunlarda yazılı olduğu şekliyle vicdanının da sesini dinlemiştir. Bu sempozyum, Türk milletini “suçlu” gösteren bir sempozyumdur.

Nur Serter”in de dediği gibi bu sempozyum manasını yitirmiştir. Bu saatten sonra halkımız söyleyeceğini söylemiştir… Yapılmasının hiçbir ehemmiyeti yoktur.

Çok şükür ki, meydanın boş kalmadığı görülmüştür. Onlar Türkiye”yi yıkmak için ne kadar inat ederlerse etsinler, Türk milleti değerlerine sahip çıkacaktır.

Yorumlar kapatıldı.