İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Arınç ve Patrik’ten protestolara tepki

Meclis Başkanı Bülent Arınç, Ermeni konferansına yönelik protestolar için “İbretle izliyoruz” dedi. Ermeni Patriği Mutafyan da, potestoların “Atatürk’ün hedefleri için utanç verici” olduğunu söyledi.

Hilmi Hacaloğlu

NTV

Güncelleme: 18:50 26 Eylül 2005 PazartesiMANİSA/HATAY – Meclis Başkanı Bülent Arınç’tan, Ermeni konferansına yönelik protestolara tepki geldi. Arınç, “4-5 insanın, elindeki ufak tefek pankartlarla ortaya çıkmasını, Türkiye’nin imajını zedelemeye çalışmasını ibretle izliyoruz” dedi. Ermeni Patriği Mutafyan da, “Ulu önderimiz Atatürk’ün çağdaşlaşma hedefi çizdiği bir ülkede yaşananlar, utanç vericidir” diye konuştu.

Manisa’da konuşan Meclis Başkanı Arınç, Türkiye’nin “dedikoduyla, kavgayla, gürültüyle” kaybedecek vakti olmadığını söyledi ve “Böyle şeyler Türkiye’nin ilerlemesine, büyümesine engel olamayacaktır. Bu zavallılıktır” dedi.

Ermeni Konferansı bugün sona eriyor

Arınç, Türkiye’nin, herkesin inancını, düşüncesini rahatlıkla söyleyebileceği bir ortama kavuşması gerektiğini vurguladı.

Ermeni konferansına protestolara bir tepki de Ermeni Patriği Mutafyan’dan geldi. Saldırıyı gerçekleştirenleri “Tam bir arıza hali içindeler” diye niteleyen Mutafyan, bu grupların psikolojik terapiye ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Konferansla ilgili Mayıs ayından bu yana yaşanan süreci ünlü Fransız yazarı Moliere’in komedyalarına benzeten Mutafyan, demokratik bir ülkede akademik tartışmalara müdahalenin yakışık almadığını belirtti.

Yorumlar kapatıldı.