İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hatay medeniyetleri bekliyor


Farklı inanç ve kültürler Hatay’da biraraya geliyor. Pazar günü açılışını Başbakan Erdoğan’ın yapacağı medeniyetler buluşmasına, üç büyük dinin temsilcileri, siyasetçiler ve bilim insanları katılacak.




NTV

Güncelleme: 13:56 TSI 20 Eylül 2005 Salı

ANKARA – İslamiyet, Hıristiyanlık, Musevilik. Camii, Kilise, Havra. Farklı dinlere inanlar ile o dinlerin ibadethanelerinin yan yana bulunduğu Hatay’da medeniyetlerin temsilcileri biraraya getirilecek.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapacağı “1. Medeniyetler Buluşması” ile farklı din ve mezheplere mensup insanların asırlardır birarada yaşadığı gösterilerek, dünya barışı için çağrı yapılacak.



Hatay’da 25-30 Eylül tarihleri arasında camilerde tasavvuf müziği ağırlıklı konser ve sema gösterileri yapılacak. Kiliselerde ayinler eşliğinden kilise koroları konser verecek. Havralarda da Musevi cemaati etkinliklerde bulunacak.



Medeniyetler buluşmasına Vatikan, İtalya, Makedonya, Kırgızistan, Hırvatistan, Arnavutluk, Azerbaycan, İsrail, Bulgaristan, Tunus, Ukrayna, Özbekistan, Yunanistan, Irak gibi bir çok ülkeden her dinin üst düzey temsilcisi katılacak.



Ermeni, Fener Rum Ortodoks Patriği de toplantıda olacak. Medeniyetler buluşmasına bir çok ülkeden bakan, bilim insanı ve gazeteci de gelecek.

Yorumlar kapatıldı.