İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yahudi lobisinden Türkiye’ye destek

ABD’deki Musevi derneklerinin temsilcileri Kongre’nin gündeminde bulunan Ermeni yasa tasarısına karşı Türkiye’nin yanında olacaklarını açıkladı.

NTV
Güncelleme: 11:59 14 Eylül 2005 Çarşamba

NEW YORK – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta görüştüğü Musevi derneklerinin temsilcilerinden, Amerikan Kongresi’nin gündeminde bulunan Ermeni tasarısı ile ilgili destek istedi. Türkiye’nin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Musevi liderleri ise, Başbakan Erdoğan’a, Pakistan-İsrail buluşmasına arabuluculuk yaptığı için teşekkür etti.

Birleşmiş Milletler Bin Yıl Zirvesi için New York’ta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkevi’nde Musevi derneklerinin temsilcilerini kabul etti.

Heyet üyeleri kabulde, katrina tayfunundan sonra gönderdiği yardım için Türkiye’ye teşekkür etti ve Erdoğan’ın bölgesel istikarara katkılarıyla demokratik çabalarını takdir ettiklerini belirtti.

Erdoğan Kongre’nin gündeminde olan Ermeni yasa tasarısı konusunda Musevi örgütlerinin temsilcilerinden destek ve yardım istedi.

Heyet üyeleri Türkiye’nin yanında olmaya devam edeceklerini söylerken Başbakan soykırım iddialarını redettiğini bu konu ile ilgili arşivlerin bilim adamlarının incelemesine açıldığını söyledi.

Musevi dernekleri temsilcileri, Erdoğan’a İstanbul’da düzenlenen Pakistan-İsrail buluşmasında arabuluculuk yapmasından dolayı teşekkür etti.

Erdoğan da bölgesel ve küresel barışın tesisi için Türkiye’nin çabalarını sürdüreceğini kaydetti.

Başbakan Irak ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de Türkiye’nin Irak’ın toprak bütünlüğüne verdiği önemi ve Kerkük’le ilgili hassasiyetlerini anlattı.

Yorumlar kapatıldı.