İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

EŞSİZ BİR TİCARET-SANAYİ FUARI: ARMENIA EXPO- 2005

Bu yıl 5. düzenlenen Armenia EXPO-2005 bölgesel ticaret ve sanayi fuarının dün açılışına katılan Ermenistan Sanayici ve İşadamları Deneği (ESİD) Bşk. Arsen Kazaryan ve Ticaret ve Ekonomik gelişim Bakanı Karen Cşmarityan fuarı benzersiz olarak nitelendirdiler.

Kazaryan, Armenia EXPO 2005’in Ermenistan’ın ekonomik gelişiminin bir göstergesi olduğunu ve Ermenistanэin farklı ülkelerden gelen işadamlarının aralarında bağ kurduğu bölgesel bir merkez haline geldiğini kaydederken, bakan Cşmarityan fuarın, bağımsız Ermenistan tarihinde eşsiz olduğunu, katılımcı sayısı ve temsil edilen ikolları yelpazesinin geniş olduğunu vurguladı.

1520 m2’lik fuar alanında 180 farklı firma temsil edilirken, katılan 15 yabancı ülke arasında Rusya, Ukrayna, Belorusya, Çin, Romanya, İtalya, Endonezya, İran, Japonya, Büyük Britanya vd. yer almakta. Geçen yılla kıyaslandığında fuar katılımcısı firmaların sayısı %11 artarken, fuar alanı da %38 büyüdü.

Fuarda; sanayi, inşaat, ulaşım, gıda, matbaa, enformasyon teknolojileri işkolları yer alırken, öngörülen tkinlikler arasında ise; Ermeni-Rus iş Buluşması, ABD Günü, Çin Günü, “Yüksek kalite” yarışması vb. sayabiliriz.

ESİD desteğiyle “Logos Expo Merkezi”nin düzenlediği Armenia EXPO-2005 17 Eylüle kadar devam edecek.

A.M.

Yorumlar kapatıldı.