İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni güzelden zeytin dalı

Edirne’de yapılacak olan Uluslararası Güzellik Yarışması’na katılan Suzanna Sarkisyan, ülkemiz ve insanları hakkında sıcak sözler söyledi

EDİRNE Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Edirne 1. Uluslararası Barış ve Dostluk Güzeli Yarışması” kapsamında aralarında Bosna Hersek, Sırbistan, Yunanistan, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ermenistan’ın da bulunuğu 24 ülkenin adayları Edirne’ye geldi. Türkiye’de ilk defa bir güzellik yarışmasına katılan Ermenistan güzeli Suzanna Sarkisyan, Türkiye’yi anlatılanlardan çok farklı bulduğunu söyledi. Sarkisyan, “Türkiye’ye ilk kez geliyorum. Buradaki insanların kapalı giyindiklerini duymuştum, ama öyle olmadığını gördüm. Türk gençleri, kadını ve erkeği oldukça modern” dedi.

Edirne Belediyesi tarafından organize edilen “Edirne 1. Uluslararası Barış ve Dostluk Güzeli Yarışması’’na katılacak 24 ülkenin temsilci güzeli, 16 Eylül’de yapılacak final öncesi provalarını sürdürüyor. 24 genç kız, koreograf Bülent Günkut’un gözetiminde yürüyüş ve sahneye çıkış provası yaparak yarışmaya hazırlanıyor. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi yarışma öncesi 24 ülkenin güzelleriyle bir basın toplantısı düzenledi. 16 Eylül’deki yarışmada güzellerin seçilmesinin yanı sıra dünyaya barış mesajı vereceklerini belirten Sedefçi, “Çin ilk kez resmi olarak Türkiye’de bir güzellik yarışmasına katılıyor. Türkiye ile Ermenistan arasında soğuk rüzgârların estiği şu günlerde, yarışmacılar arasında Ermenistan’dan Suzanna Sarkisyan da bulunuyor. Ermenistan güzelini özellikle istedik. Yaşanan sorunları aşacağımıza inanıyorum. Biz dost olarak yaşamak istiyoruz. Birbirimizi sevmek istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de ilk defa bir güzellik yarışmasına katılan Ermenistan güzeli Suzanna Sarkisyan da, Türkiye’yi anlatılanlardan çok farklı bulduğunu söyledi. Sarkisyan, “Ülkenize ilk kez geliyorum. İnsanlar çok sıcak. Türk gençleri, kadını ve erkeği oldukça modern. Ülkelerimiz arasında dostluk köprüsü kurulmalı” dedi.

Yorumlar kapatıldı.