İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni tasarısı yarın görüşülecek

Ermeni soykırımı iddialarını içeren iki tasarı, yarın Amerikan Temsilciler Meclisi’nin alt komitesinde görüşülecek.

ABD’deki Türkler ve Türkiye yanlıları, tasarılara karşı kampanya başlattı. Amerikan-Türk Konseyi Başkanı Brent Scowcroft, tasarının gündeme getirilmemesi için, Temsilciler Meclisi Başkanı’na bir mektup yazdı.

Scowcroft, tasarının ABD’nin çıkarlarına ters düştüğünü belirtti. Amerikan-Türk Konseyi Başkanı Scowcroft, Fransız Senatosu’nun bu tür bir tasarıyı kabul etmesinin ardından, Fransa’nın, iptal edilen kontratlar ve iş fırsatlarıyla birlikte bir milyar dolar kaybettiğini vurguladı.

Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi de, ABD Kongresi üyelerine yönelik olarak, bu tasarılara karşı çıkmaları talebiyle bir mesaj kampanyası başlattı.

Diğer yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da New York’taki temasları çerçevesinde, Amerikan Yahudi Toplumu (AJC), Anti-Defamation League, B’nai B’rith ve Amerikan Musevi Örgütleri temsilcilerini Türkevi’nde kabul etti.

Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, Başbakan’ın görüşmeleriyle ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi.

Beki, Musevi dernek temsilcilerine bilgi veren Erdoğan’ın, bu konuda Yahudilerin Türkiye’ye yardımlarını istediğini belirtti.

Akif Beki, Musevi temsilcilerin ise bugüne kadar bu konuda daima Türkiye’nin yanında olduklarını, bundan sonra da bu desteklerini devam ettireceklerini ifade ettiklerini kaydetti.

Başbakanlık Sözcüsü Beki, Başbakan Erdoğan’ın bu iddiaları reddettiğini belirtmekle birlikte, Ermeni soykırımı iddiaları hakkında Türkiye’nin arşivlerinin açık olduğunu ve isteyenlerin araştırabileceğini söylediğini de ifade etti.

Yorumlar kapatıldı.