İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YIL SONUNA KADAR ERİVAN´IN 3 MAHALİNDE YENİDEN YAPILANDIRMA İHALELERİ AÇILACAK

Kent Baş mimarı konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erivan’da büyük bir tempoyla ilerleyen inşaat faaliyetlerine ilişkin olarak Kent baş mimarı Samvel Danielyan’la görüştük.

Danielyan yeniden yapılandırma çalışmaları sonucu tarihi değer taşıyan binalara ilişkin endişelere geçen yıl bu binaların bir listesinin çıkarıldığını. Bunların iki kategoriye ayrıldığını bir kısmının kendi yerlerinde kalırken, sayıları 19’u bulan ve tarihi öneme sahip yapının Ana Cadde, Sil Plaza arkası mahalde toplanacağını, bunların sivil konut olarak değil, yapıyla uyumlu olacak sosyal işlevlerini sürdüreceklerini belirtti.

Kent içinde yüksek katlı binalar ve dolayısıyla oluşan trafik sorununa ilişkin olarak, yüksek katlı binaların modern kentlerin bir zorunluluğu olduğunu, bu binmalarda zemin altı 2-3 katın araba park yeri olacak şekilde yeni binalarda ruhsat verildiğini ifade etti.

Kent yeşil alanlarının korunması için artık, bu alanlarda kafe işletenlere belli sınırlamalar da getirildiğini hatırlatırken, kentin 3 mahallesinde bu yılın sonuna kadar yeniden yapılandırma için ihaleler açılacağını belirtti. Bunalar, Şarap kombinası’nın bulunduğu alandan Hrazdan kanalına kadar olan kısım, Az. Grigor Lusavoriç Kilisesi havalisi ve Firdus Pazarı alanı. Ayrıca Nar-Dos sokağı ve havalisi alan için de yeniden yapılandırma şeması hazırladıklarını kaydetti.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.