İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN 60. YILI ERİVAN KUTLAMALARI

26 temmuz 1945 yılında 50 ülkeni BM Sözleşmesini imzalamasıyla hayat bulan BM’in resmi doğum günü 24 Ekim olarak kabul edilmekte.

Dün konuya ilişkin yapılan açıklama, 26 Ermeni pop sanatçısının “Biz, bizim tarihimiziz” şarkı ve klipnin tanıtımıyla başlarken, BM Daimi Temsilcisi Consuelo Vidal 60. yıl kutlamalarına ilişkin açıklamalrad bulundu.

Buna göre kutlama etkinlikleri 17 Eylül’de yapılacak açıkhava konseriyle başlayacak. 24 Eylül’de Ermeni tanınmış satranççıları ve ülkenin 17 kentinden gelen okul çocuklarının katılımıyla bir satranç şöleni düzenlenecek. Daha sonra “Dünyada ve hayatımda Birleşmiş Milletler” temalı okul öğrencilerinin katıldığı bir kompozisyon yarışması düzenlenecek. 24 Ekim asıl doğum gününde ise gün genç fotografçıların sergisiyle açılırken, Aram Haçaturyan Konser Salonundaki klasik müzik konseriyle son bulacak.

Vidal önümüzdeki hafta New York’ta “Binyılın Gelişim Amaçları” başlıklı bir zirvenin toplanacağını, buna Ermenistan heyetinin de katılacağını belirtti.

2005 yılı aralarında Ermenistan’ın da bulunduğu 191 BM üyesi ülkenin “Binyıl Deklerasyonu”nun da 5. yılı. Deklerasyona göre, imzacı ülkeler 2015 yılına kadar binyılın 8 gelişim amacına ulaşmak üzere yükümlenmiş durumdalar, bunlar: Hastalik ve çocuk ölümlerine karşı mücadele, doğal afetlerden zarar görenlere yardım, fakirliğin azaltılması, çevrede istikrar ve eğitimin temini, global ölçekte işbirliği başlıklarını içermekte.

Gohar Gevorgyan

Yorumlar kapatıldı.