İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`O kafa´ serbest bırakıldı


RADİKAL – İSTANBUL – Beyoğlu’nda önceki gün açılan ’50. Yılında 6-7 Eylül Olayları’ konulu serginin basılmasıyla ilgili gözaltına alınan üç kişi, dün serbest bırakıldı.

Tarih Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Derneği ve Helsinki İnsan Yerleşimleri Derneği’nce açılan sergi, ülkücü bir grup tarafından basılmış ve fotoğraflara yumurta atılmıştı. Olaydan sonra gözaltına alınıp ‘mala zarar vermekle’ suçlanan üç kişi dün Beyoğlu Adliyesi’nde serbest bırakılırken, soruşturma sürüyor.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı da yazılı bir açıklama yaparak, baskınla ilgilerinin olmadığını öne sürdü. Açıklamada, olayın tamamıyla kişisel bir hareket olduğu, vakıf genel merkezince de kınandığı belirtilerek, olayda adı geçen bir kişinin eski İstanbul İl Ocak Başkanı olduğu, ancak şu an teşkilatla bağı bulunmadığı vurgulandı. Açıklamada, “Her kim olursa olsun, bu tür çirkin ve istenmeyen hadiseleri gerçekleştiren kişilerin, camiamız ve genel merkezimizce kabul görülmeyeceğini, bu kişilerin camiamızda barındırılmayacağını bir kez daha yinelemek isteriz” denildi.

Yorumlar kapatıldı.