İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DAĞLIK KARABAĞ’DA BAĞIMSIZLIĞIN 14. YILI KUTLANDI

2 Eylül’de Karabağ bağımsızlığının 14. yılını kutladı.

Stepanakert merkez sokaklarında sabah askeri tören yürüyüşü düzenlenirken, saat 10:00’dan itibaren insanlar akın akın Anıt’a doğru yönelerek hem Büyük Anayurt Savaşı hem de Karabağ Bağımsızlık savaşında şehit olanlar için çiçek ve çelenklerini bıraktılar.

Yapılan törenlere Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (DKC), devlet başkanı Arkadi Hugasyan başkanlığındaki Hükümet heyeti yanısıra Ermenistan Cumhuriyeti Devlet başkanı Robert Koçaryan başkanlığındaki Ermenistan heyeti de katılmaktaydı. Her iki devlet başkanları DKC Yüksek Sovyeti ilk başkanı Artur Mkrtçyan’ın kabrine çelenk koydular.

DKC Bağımsızlık kutlamaları çerçevesinde Ermenistan Merkez Bankası (MB) Stepanakert Kültür ve Gençlik Sarayı’nda “Ulusal Paranın Hikayesi” başlıklı bir sergi düzenledi. Büyük Tigran’dan bugüne Ermeni paralarının teşhir edildiği sergi MB’nın çalışmalarını halka ve öğrencilere tanıtmayı amaçlamakta. Ermenistan MB Bşk. Tigran Sargsyan gazetecilere yaptığı açıklmada DKC Hükümeti kararıyla DKC banknotları basıldığı ve bunların tüm dünyaya yayıldığını ve bu paralar aracılığıyla Dağlık Karabağ’ın bağımsız bir devlet olarak tanındığını da belirtt, ancak bu paranın tedavülde olmadığını Ermenistan Cumhuriyeti ve Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nde ortak paranın tedavülde olduğunu kaydetti.

Tören etkinlikleri gece Yeniden Doğuş Meydanı’nda düzenlenen konser ve sonrasındaki havai fişek atışlarıyla son buldu.

Kim Gabrielyan, Stepanakert

Yorumlar kapatıldı.