İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ZVARTNOTS ARJANTİNLİ KONUKLARI AĞIRLADI

Dün Arjantin Cumhuriyeti Dışişleri, Uluslararası Ticaret ve Diyanet İşleri Bakanı Rafayel Bielsa’nın Ermenistan ziyaretinin son günüydü. Bielsa geri dönüşü öncesinde Zvartnots Havaalanının, haavaalanı yönetiminin uzun dönemli olarak devredildiği Arjantinli “Corporation America” firması sahibi Eduardo Ernekyan’la beraber ziyaret etti.

Konuklar, havaalanı yeni kompleksi inşaatını da ziyaret ettiler. Bilindiği gibi havaalanı yeni kompleksi 230 milyon dolarlık 3 aşamalı bir yatırım programının ilk aşaması olup, bu ünite için 105 milyon dolar harcanacaktır. Yeni kompleks tüm üniteleriyle 2008 yılında faaliyete geçecekken, yolcu kabul salonu önümüzdeki yıl sonbaharda devreye girecek.

Havaalanının tamamıyla uluslararası standartlarda ve yüksek teknik donanımla teçhiz edileceği firma yöneticileri tarfından belirtilirken, gazetecilere, parmak iziyle insan tanıyan düzeneğin tanıtımı yapıldı.

Ziyareti sonunda meslektaşı Vartan Oskanyan’la ortak bir basın toplantısı düzenleyen Bielsa, Ermenistan’da Arjantin elçiliği açılmasına ilişkin taraflar arasında görüş birliğine varıldığını, elçilik mahalinin heniz belirlenmemiş olmakla beraber elçinin atanmış olduğunu da bildirdi.

Erivan havaalanı ve Arjantin Okulu ziyaretlerinin kendisi için özel önemni olduğunu ifade eden Bielsa Ermeni-Arjantin ilişkilerine ilişkin olarak, Arjantin’li Ermenilerin daha çok Arjantinli olduğunu, kendisinin de Ermenistan’a gelerek daha çok Ermenileştiğini sözleri arasında belirtti ve ilişkilerin mükemmel olduğunu kaydetti.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.