İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan açsın

Okay Gönensin

Geçen mayıs ayının en “sıcak” konularından biri Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen “Osmanlı Ermenileri” konferansıydı

25.08.2005

Geçen mayıs ayının en “sıcak” konularından biri Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen “Osmanlı Ermenileri” konferansıydı.

Bu konferans üzerine ilk gürültü koparan, CHP’nin eski diplomat milletvekili Şükrü Elekdağ oldu.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek de havaya girdi ve toplantıyı “arkadan hançerlemek” diye niteledi.

Ve sonra bir koro başladı. Konuyla ilgili bir iki bilgi kırıntısına sahip olan herkes ortaya atladı ve bir tür linç gerçekleşti. Linç uygulayanlar, ülkemizin önemli tarihçileri ve bilim insanlarıyla ilgili olarak kulaktan dolma bilgilerle, kendilerine göre ağır suçlamalarda bulundular.

* Boğaziçi ve Sabancı üniversiteleri, mayısta yapılamayan, linç yüzünden ertelenen toplantının eylül ayında yapılacağını açıkladı.

Bu arada, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Ayşe Soysal, Dışişleri Bakanı Gül’ü toplantının açılışını yapmaya davet etti. Gül’ün cevabının “eğer programıma uyarsa memnuniyetle” olduğu açıklandı.

* Bu cevap bile kafalarına uymayan, kafalarının almadığı her konuda birilerini linç etmeye kalkışanlara önemli bir derstir.

Komplekslerden kurtularak…

Son olarak Dışişleri Bakanı Gül’ün toplantı tarihinde bir dış gezide olacağı için açılışı yapamayacağı açıklandı.

Şu anda Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları görüşüyor. Onların arkasından iki ülkenin devlet başkanlan da ikili bir zirve yapacak.

Bu hatırlatmanın ardından, bugün artık bölgenin en güçlü ülkesi olan Türkiye’nin de eski içine kapanık dünyasından çıktığını, her şeyi konuşabileceğini ve artık linç döneminin bittiğini gösterme imkânı bulunuyor.

* Örneğin “Osmanlı Ermenileri” konulu toplantıyı Başbakan Erdoğan açsın. Bilimin ve diyalogun önemini söylesin.

Toplantıyı izlemeye Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, kurumun Ermeni araştırmaları bölümü başkanı Hikmet Özdemir de gelsin. Konuyla ilgili olarak çok farklı görüşler açıklayan Prof. İlber Ortaylı da orada olsun.

Eğer Erdoğan’ın da programı uygun düşmüyorsa, toplantıyı onun adına Devlet Bakanı Mehmet Aydın açsın. Tarihe, tarihimize bakarken hiçbir komplekse kapılmamanın ne kadar önemli olduğunu anlatsın.

Bilgisiz, ufuksuz insanların çıkardığı gürültülerin Türkiye’ye daha fazla zarar verdiğini daha çok kişi anlasın.

Yorumlar kapatıldı.