İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akdamar restorasyonunda yağmur korkusu

Van’daki Akdamar Ermeni Kilisesi’nde yenileme çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar Kilise’nin yüzde 35’i restore edildi. Öncelikli hedef, yağışlar başlamadan, binanın dış cephesinin bitirilmesi.

NTV
Güncelleme: 10:53 ET 17 Ağustos 2005 Çarşamba

VAN – Ermeni Kralı 1. Gagik tarafından 915-921 yılları arasında Van Gölü’nün ortasındaki Akdamar Adası’nda yaptırılan ve adayla aynı adı taşıyan kilise, yüzyıllarca ayakta kalmayı başardı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sağlanan 2 milyon 400 bin YTL ödenekle restorasyon çalışmaları başlatıldı.

ÇATI KISMI TAMAMLANDI

Restorasyonu gerçekleştiren firmanın yetkilisi Adnan Vural, çalışmalara 2 önce başladıklarını belirterek, “Kilise, yapıldığı tarihten bugüne kadar geçen süre içerisinde gerek defineciler, gerekse çeşitli doğa olayları sonucu büyük hasara uğradı. Restorasyonda ilk etapta genel problem olan çatı kısmını tamamladık” diye konuştu.

“Dış bölümün bitirilmesiyle, iç kısımdaki duvar resimleri üzerinde çalışma yapılacak” diyen Vural, bu çalışmaların yurt dışından uzmanların gelmesiyle başlayacağını kaydetti.

2006 SONUNDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

25 kişilik bir ekiple sürdürülen çalışmalarda, restorasyonun üçte biri tamamlandı. Restorasyon ekibi, yağışlar başlamadan dış cephedeki çalışmaları bitirmeyi planlıyor. Bir sorun yaşanmaması durumunda, restorasyon çalışmalarının gelecek yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Yorumlar kapatıldı.