İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Ermenileri’nden AB desteği

Feriköy Ermeni Okulu’ndan Yetişenler Derneği, 3 Ekim 2005 tarihinde gerçekleştirilecek Avrupa Birliği’ne adaylık müzakereleri öncesinde bir dostluk konseri düzenliyor.

NTV-MSNBC
Güncelleme: 08:32 ET 09 Ağustos 2005 Salı

İSTANBUL – ‘Sevgiyle Elele’ konserlerinde Türkçe ve Ermenice besteleri olan Türk sanatçı Cenk Taşkan imzalı şarkılar, Nükhet Duru ve Surp Vartanants korosu tarafından yorumlanacak. 19 Eylül ve 3 Ekim 2005 tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konserler ile her iki kültürün ezgileri kardeşliğin evrensel dili olan müzikte bir kez daha hayat bulacak.

Bu çok özel konserlerde, Cenk Taşkan’ın eserleri Nükhet Duru’nun sesinde, 70 kişilik Surp Vartanants korosunun seslendirmesi ve konuk sanatçı Bartev Garyan’ın yorumunda can bulacak.


Bartev Garyan, CenkTaşkan ve Nükhet Duru

İlk kez düzenlenen etkinliği izleyenler -daha önce bir çok festivalde ünlü sanatçılar ile konser veren- Adruşan Halacyan şefliğindeki Surp Vartanants korosu ve Cenk Taşkan yönetiminde 40 kişiden oluşan konser orkestrası eşliğinde unutulmaz bir gece yaşayacak.

İKİ KÜLTÜRÜN ORTAK NOKTALARI MÜZİKLERE YANSIMIŞ

1961 yılında kurulan Feriköy Ermeni Okulu’ndan Yetişenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahriç Güler, konserlerle ilgili olarak “Böyle bir organizasyona destek veren tüm sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki yıllardır bir arada yaşamış bu iki kültürün ortak noktaları en çok müziklere yansıdı. Biz bu organizasyonla hem Türkçe hem de Ermenice şarkılarını doyasıya dinleme imkanı bulacağız” diye kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.