İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakü: Dış politikamız değişmedi

NTV
Güncelleme: 10:25 TSI 31 Temmuz 2005 Pazar

BAKÜ – Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Azeri işadamları heyetinin KKTC’ye ziyaretini ‘özel bir girişim’ olarak niteledi. Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos ise, KKTC’ye doğrudan uçuş başlatan Azerbaycan’ı, başka ülkelerin izlemesini engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tahir Tagizade, bu ziyaretin devlet girişimi olmadığını ve tamamen özel olduğunu vurguladı. Tagizade, “Bu girişimin politize edilmemesi gerekir” dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, bu ziyaretin resmi politikalarında bir değişiklik olarak algılanmaması gerektiğini de belirtti. Tahir Tagizade, KKTC’yle hava bağlantısının kurulmasının, Azerbaycan’ın dış politikasında bir değişikliği temsil etmediğini de söyledi.

PAPADOPULOS’TAN ALİYEV’E MEKTUP

Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos ise, KKTC’ye doğrudan uçuş başlatan Azerbaycan’ı, başka ülkelerin izlemesini engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Papadopulos, “Sivil havacılıktan sorumlu uluslararası kuruluşlar düzeyinde birçok girişimde bulunduk, bunun olumlu sonuçları olacağına inanıyoruz” dedi.

Rum lider, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e, protesto amacıyla bir kişisel mektup yazdığını da söyledi.

Yorumlar kapatıldı.