İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan´dan Çocuğa Şiddete Karşı Çağrı

BM çocuğa yönelik şiddet araştırması bölge toplantısının sonuç bildirgesine imza atan Ermenistan hükümeti bölge ülkelerine acilen harekete geçme çağrısı yaptı. UNICEF araştırması Ermenistan’da çocuklara fiziksel şiddetin yaygın olduğunu göstermişti.

——————————————————————————–

BİA Haber Merkezi

28/07/2005

——————————————————————————–

BİA (Erivan) – Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Avrupa Konseyi, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Emek ve Sosyal İşler Bakanlığı bugün çocuklara yönelik şiddete karşı acilen harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

UNICEF Ermenistan temsilcisi Sheldon Yett, “Çocuklara yönelik evde, okulda ve diğer toplumsal mekanlarda yaşanan şiddeti görünür hale getirmeli ve konuya gereken önemi vermeliyiz” dedi.

Ljubljana’da 5-7 Temmuz’da yapılan BM çocuklara yönelik şiddet araştırması bölge toplantısının ardından oluşturulan sonuç bildirgesine imza atan Ermenistan hükümeti bölge ülkelerine konuyu ciddiye alma ve harekete geçme çağrısı yaptı.

UNICEF’in 2003’te Ermenistan’da yaptığı bir araştırma kötü yaşam koşulları, işsizlik ve yoksulluğun yarattığı psikolojik baskının sadece aile içinde değil, okullar ve çocuk kurumlarında da yaşanan istismar vakalarının artmasına neden olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Araştırma birçok ailede tokat atmanın, dayağın bir “yetiştirme yöntemi” olarak algılandığını gösterdi. Çoğu çocuk bakım merkezi ve okullarda da fiziksel cezalandırmanın yaygın olduğu ortaya çıkmıştı. (EÜ)

Yorumlar kapatıldı.