İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsviçre’ye ‘Perinçek’ uyarısı

Uğur ERGAN / ANKARA

Türkiye, İşçi Partisi (İP) lideri Doğu Perinçek’i ‘soykırım yalandır’ dediği için gözaltına alıp sorgulayan İsviçre’ye en sert tepkiyi göstermeye hazırlanıyor.

Türkiye’nin Bern Büyükelçiliği’nden Perinçek’in gözaltına alınmasına ilişkin detaylı bilgileri içeren telgrafın gelmesinden sonra Ankara, İsviçre’yi sözlü olarak uyaracak. Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Nabi Şensoy’un İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Walter Gyger’i bugün bakanlığa davet ederek, Türkiye’nin protestosunu iletmesi bekleniyor. Aynı şekilde Türkiye’nin Bern Büyükelçisi Alev Kılıç da, İsviçre Dışişleri Bakanlığı’na giderek Ankara’nın olayla ilgili tepkisini aktaracak. Türkiye’nin resmen yapacağı uyarının, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün olaya gösterdiği tepki ile benzer olması bekleniyor. Gül, ‘Türkiye’de bir siyasi partinin genel başkanına yapılanları kabul etmemiz mümkün değil’ diyerek, İsviçre’nin protesto edileceği sinyalini vermişti.

Özür

İsviçre’nin Lozan kentindeki Türk yürüyüşü sırasında çekilen fotoğrafta, DSP eski milletvekili Yücel Erdener’in adı, yanlışlıkla Nermin Savaş olarak yazılmıştır. Düzeltir özür dileriz.

Yorumlar kapatıldı.