İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BAŞBAKAN MARKARYAN’I TİFLİS’TE SAAKAŞVİLİ VE BURCANADZE KABUL ETTİLER

Çalışma ziyaretiyle Tiflis’te bulunan Ermenistan başbakanını Gürcistan devlet başkanı ve Parlamento başkanı kabul etti. Markaryan ve Saakaşvili arasında ikili ilişkilerin derinleştirilmesi konusu konusu değerlendirildi. Görüşme sonrasında Ermenistan başbakanı basına açıklama yapmazken, dün Nino Burcananadze tarafından da kabul edildi. Gürcistan Parlamento bşk. Burcanadze yaptığı açıklmada Ermenistan başbakanının Gürcistan ve Ermenistan Hükümetlerinden ve aynı zamanda iki ülke kiliselerinden, Gürcistan sathında bulunan kiliselerin aidiyet meselesini nihai olarak değerlendirmeleri yolunda ricada bu7lunduğunu ifade etmiş ve “Ermenistan başbakanının travrı kesinlikle doğru ve dostane. Ermeni ve Gürcü Kiliselerinin ortak açıklama yaparak, Ermenistan, Gürcistan ve Samthe-Cavahk’ta bulunanlar anlasınlar ki, eğer bunlar Ermeni ve Gürcü vatandaşlar arasında problemler yaratıyorsa, bu doğrudan doğruya düşmanın değirmenine su taşır” dedi.

Başbakan Markaryan iki hafta sonra Tiflis’te bir sigara fabrikası kurulacağını, Ermenistan’lı bir iş adamının buraya 4 milyon dolar yatırım yaptığını belirtti. Hammaddenin ermenistan’dan getirileceğini, çalışanların yerli ve tütetiminin Gürcistan içinde olacağını ifade etti.

Hatırlatalım Ermenistan ve Gürcistan başbakanları Samtshe-Cavahk’ı 24 Temmuz’da birlikte dolaştılar ve daha sonra Tiflis’e geçtiler.

Yorumlar kapatıldı.