İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Merkel-Sarkozy ittifakı

Alman Hıristiyan Demokrat Parti Genel Başkanı Merkel ve Fransa’da iktidardaki Halk Hareketi Birliği Partisinin lideri Sarkozy Türkiye’nin üyeliğine karşı olduklarını yineledi.

NTV
Güncelleme: 15:55 20 Temmuz 2005 Çarşamba

PARİS – Alman Hıristiyan Demokrat Parti lideri Angela Merkel ve Halk Hareketi Birliği Partisinin lideri Nicolas Sarkozy Avrupa için Fransa-Almanya ekseninin önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin tam üyeliğine karşı olduklarını vurguladı. İki lider Türkiye için imtiyazlı ortaklı önerilerini yineledi.

Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Chirac ve Başbakan Dominique de Villepin ile görüşen Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi lideri Merkel, Eylül’de yapılacak erken genel seçimde partisinin galip gelmesi halinde Türkiye konusunu yoğun bir biçimde tartışacaklarını söyledi.

Merkel, Türkiye’yle müzakerelere başlanırken özellikle Kıbrıs konusundaki önkoşulun yerine getirilip getirilmediğine bakılması gerektiğini belirtti. Angela Merkel, “Fransa ve Hollanda’daki referandumların başarısızlığından sonra genişlemenin sınırını tartışmak gerektiğini” de kaydetti.

‘FRANSA’YLA GÜÇLÜ BAĞLAR SÜRECEK’

Merkel, Chirac ile görüşmesini ise, “mükemmel ve çok dostane” olarak niteledi. “Chirac gibi kendisinin de Avrupa inşasının devamının önemli ölçüde Alman-Fransız ilişkilerine bağlı olduğuna inandığını” belirten Merkel, “Eylül ayındaki seçimleri kim kazanırsa kazansın, iki ülke arasındaki güçlü bağlar devam edecek” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.