İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

POTYUNOVSKİ’DE BULUNAN RUS-ERMENİ DOSTLUK ANITINA ZARAR VERİLİRKEN, İNŞA EDİLMEKTE OLAN KİLİSE KUNDAKLANDI

Stavrapol bölgesi Potyunuovsk kentinde son 6 ay içinde ikinci kez olmak üzere kentin Ermeni kurucuları hatırasına dikilmiş olan ve Rus Ermeni dostluk anıtı olarak da adlandırılan Haçkar-anıta zara verildi. Anıtı aydınlatan ışık sistemleri yanısıra anıtın kendisine de beton darbeleriyle zarara verildiği tesbit edilirken, anıt yakınında bulunan bir kedi ölüsü burada bir satanist ayin yapıldığı ve oılayın arkasında satanistlerin olduğu şüphesini de uyandırmakta.

Krasnodar’da yaayımlanan “Yerkramas” gazetesi baş editörü dikran Tadevosyan 16 Haziran’da inşa edilmekte olan Ermeni kilisesi “Az. Harutyun”u çevreleyen duvarın kundaklandığını ve duvarın kısmen zarar gördüğünü de yazarken, olayların etnik sorunları kışkırtmak amacıyla yapılmış olduğu tahminleri yapılmakta.

Hatırlanacağı gibi Potyunuovski kent kurucuları onuruna yapılan 8 m yüksekliğinde bir kubbe ve haç kompozisyondan oluşan anıtın açılışı 17 Ekim 2004 yılında yapılmıştı.

Tarihi verilere göre eski ismi Az. Haç olan Potyunuvski kenti Karabağ’lı Ermeniler tarafından 1799 yılında Rus Çarı Pavel I tarafından verilen fermanla kurulmuştu.

N.P.

Yorumlar kapatıldı.