İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Adalar’da ‘çokkültürlü’ festival

16-24 Temmuz tarihlerinde İstanbul Adaları’nın (Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada) en güzel mekanları, çeşitli ülkelerden gelen yüzlerce sanatçının konserine, sergisine, film ve tiyatro gösterilerine evsahipliği yapıyor.

NTV-MSNBC
Güncelleme: 06:18 ET 14 Temmuz 2005 Perşembe

ADALAR / İSTANBUL – Bu yıl ikincisi organize edilen Uluslararası İstanbul Adalar Festivali’nin teması “çokkültürlülük”. Amaç, yerel kültürleri evrensel değerler çatısı altında bir araya getirmek ve Adalar’ın kültür ve sanat merkezi olarak öne çıkmasını sağlamak.

9 gün sürecek ve 300 sanatçının katılacağı Festival’de, 18 konser, 5 müzik eşliğinde şiir dinletisi, 6 belgesel film gösterimi, 5 dans gösterisi, 2 tiyatro gösterimi, 3 söyleşi ve çeşitli sergiler yapılacak. Ayrıca su sporları etkinlikleri de düzenlenecek.

Adalar Festivali, Adalar Kaymakamlığı, Adalar Belediye Başkanlığı, Cemaat temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Su sporları kulüplerinin de bulunduğu 33 kurum ve kuruluş tarafından düzenleniyor.

Festival’in sanat danışmanları Yekta Kara, Ruhi Ayangil ve Balkan Naci İslimyeli.

KATILAN SANATÇILAR

Konser verecek sanatçılar arasında, yurt dışından Aliki Kayaloğlu (Yunanistan), Helmut Eisel Band Music (Klezmer miziği)-Almanya, Krotola Perküsyon Grubu (Yunanistan), Kamilya Jubran (Paris’te yaşayan Filistinli ud sanatçısı), Sokrates (Yunanistan) var.

Türkiye’den katılan sanatçılar arasında ise, Moğollar, Erkan Oğur-İsmail Demircioğlu, İstanbul Flarmoni Orkestrası, Münip Utandı, Muammer Ketencoğlu, Selim Sesler, Hüseyin Likos-Özlem Soydan, Ruhi Ayangil, Grup Naftalin, Atilla Demircioğlu, İnci Çayırlı gibi isim ve gruplar var.

Adalar Festivali Programı

Surp Vartanants ve AG34 koroları ile Maral Dans Grubu, Truva Halk Oyunları grubu gibi dans grupları da performanslarını sergileyecek.

Ataol Behramoğlu, Gülsen Tuncer, Roger Collins, Bekir Sıtkı Erdoğan şiir günlerinin değerli isimleri.

Tiyatro dünyasının en önemli isimlerinden Genco Erkal, Nazım Hikmet’in ‘İnsanlarım’ adlı oyununu sergileyecek.

‘BİR YERALTI DÜNYASI’ İSİMLİ BOL ÖDÜLLÜ BELGESEL

Festival’de Yunanistan’dan 4, Türkiye’den 2 belgesel gösterimi de var. Elias Petropulos’un ‘Bir Yeraltı Dünyası’ isimli bol ödüllü belgeseli, Festival’in merakla beklenen etkinliklerinden.

Festival’de su sporları etkinlikleri de yapılacak. Burgazada dip temizliği etkinliği de bunlardan biri.

Festival’in mekanları arasında Büyükada San Pasifiko Kilisesi, Büyükada Aya Yorgi Kilisesi önü, Su Sporları Kulüpleri, Turing Kültür evi yer alıyor.

Festival’in ücretli olan 13 etkinliğinin biletleri Biletix üzerinden ve Adalar’daki çeşitli satış noktalarından alınabilir.

Yorumlar kapatıldı.